2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Simicskó István: Mindenkinek segítenie kell a védekezést

Az MSZP-s Molnár Gyula, majd Kunhalmi Ágnes is kampányfogásnak minősítette, hogy Simicskó István, aki Újbuda országgyűlési képviselője, segített oltóanyagot szállítani választókerületében az egyik egyházi fenntartású idősotthonba. A KDNP frakcióvezetője lapunknak úgy reagált, a baloldali kettős mércét mutatja, hogy amikor ellenzéki politikusok visznek vakcinát idősotthonokba, az nem jelent gondot, ha kormánypártiak teszik ugyanezt, az igen. Simicskó István elmondta: mindenkinek segítenie kell a védekezést lehetőségei szerint.

  • Simicskó István: Mindenkinek segítenie kell a védekezést

 Mit szól hozzá, hogy a szocialista Molnár Gyula és Kunhalmi Ágnes is azzal van elfoglalva, hogy ön oltóanyagot vitt egy idősotthonba? 

– Tipikus baloldali kettős mérce, hogy amikor Gy. Németh Erzsébet visz oltóanyagot az idősotthonba, akkor az teljesen rendben van az ellenzéki politikusok részéről – akik korábban az oltásellenes megnyilatkozásaikkal jutottak médiafigyelemhez –, ha a nemzeti oldalon történik mindez, akkor kampányfogásnak címkézik a logisztikai feladatokban való részvételt.

Sajnálatos látni, hogy a baloldal egyetlen célja egy világjárvány alatt is a politikai haszonszerzés.

– Mi történt pontosan?

– Az elmúlt hétvégén Újbudán 13 helyszínen zajlott a koronavírus elleni oltás beadása. Az oltási rendnek megfelelően több mint ezer, idősotthonban, szociális intézményben lakó, vagy ott dolgozó kapta meg a védőoltást. Úgy éreztük, hogy az egészségügyben dolgozókra nehezedő óriási terhet tudjuk csökkenteni azzal, ha ebben tevékenyen részt veszünk.

Fontos, hogy mindenki a saját lehetőségeihez mérten, ebben a rendkívüli helyzetben segítse a védekezést.

Politikusként pedig ez kiemelt feladatunk.

 
Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője vakcnát visz egy idősotthonba választókerületében. Fotó: Facebook
 

 

 Miért kell egy politikusnak közvetlenül is részt venni a védekezésben?

– Küzdelmes, sok szenvedést, lemondást követelő időszak van mögöttünk, a világjárvány mihamarabbi megfékezése a cél, és ennek kulcsa az oltóanyag.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben betegedjenek meg, hogy a korlátozásokon enyhíteni lehessen, hogy végre visszakapjuk korábbi életünket.

Ebben a helyzetben nincs helye a politikai haszonszerzésnek, minden képességünket, energiánkat a vírus mihamarabbi legyőzésére kell fordítanunk. A kerületben munkatársaimmal a járványhelyzet alatt folyamatosan igyekeztük eddig is segíteni az idős vagy egészségi állapotuk miatt veszélyeztetett újbudaiakat, maszkot juttattunk intézményeknek, rászoruló magánszemélyeknek, fordulhatnak hozzánk, ha bevásárlásban, postai vagy gyógyszertári ügyintézésben van szükségük segítségre. Most pedig a magyar kormány következetes járványügyi intézkedéseinek nyomán, a szociális gondozásban élők egészségének védelme érdekében vakcinát vittük a soron következő intézménybe.

Ez nem politikai akció, hanem felelős magatartás, amely mindenkitől, pártállástól függetlenül elvárható. Az emberéletnél nincs drágább, össze kell fognunk, hogy mindenkit megvédjünk a járvány pusztításától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!