2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Sikolyok és üvöltözés – Hátborzongató hangok nap mint nap

Egy új bérlő borzolja az idegeket egy XI. kerületi társasházban. A pincét horrorszínházzá alakította, ahonnan sikolyok és üvöltözés szűrődik fel mindennap a lakásokba. A helyiséget az önkormányzat adta bérbe.

Sikítozás és ordítozás – akár egy horrorfilmben. A helyszín azonban egy XI. kerületi társasház pincéje. A hátborzongató hangokra először december végén figyeltek fel az itt élők. „Az ismerősöm hallotta a segélykiáltást, és majdnem hívta a rendőröket” – mondta egy férfi. Aztán kiderült: nem kínzókamra működik az alagsorban, hanem interaktív horrorszínház.


A sikolyokat a lakók szerint sokszor még a lakásokban is hallani lehet. „Volt olyan, hogy délután fél 4-től este negyed 11-ig is ment a zajoskodás. Leginkább sikítozás megy. Ami nagyon felháborít, amikor kiskorúaknak a hangját vélem felfedezni” – nyilatkozta Balla Ildikó. Az interaktív színház üzemeltetője már tárgyalt a lakókkal. Levette az ijesztő plakátokat, és átalakította a teljes előadást.

A pincehelyiség az önkormányzat tulajdona. A cég a jövő hét közepéig kapott haladékot a színház hangszigetelésére. „A jövő héten fogunk a bérlővel közösen egyeztetést tartani. Nem szeretnénk élni azzal a lehetőséggel, ami a szerződésben is biztosított, hogy felmondjuk ezt a megállapodást. Hiszen ez nagy kiadás volt. Az állagmegóvás tekintetében valóban jót tett a háznak, de az semmiképp nem jó, ha bárki, aki ott lakik, problémát szenved” – közölte Lőrincz Gergely, az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Indoklása szerint azért adták bérbe a pincét, mert a helyiség fenntartása évente egymillió forintba került az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!