2019. december 12.,
csütörtök, Gabriella napja

Siket és nagyothalló gyerekeket segít a FICSAK

Hír TV

2018. november 28., szerda 19:14, frissítve: szerda 22:26

Már több, mint 50 családügyi szervezet csatlakozott a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) adventi vásárához. A bevételből idén a Jel Alapítványt támogatják. A jótékonysági rendezvény december 1-jén lesz, a Millenárison.

Évről-évre több szervezet csatlakozik a Fiatal Családosok Klubjának adventi vásárához. A Millenárison megtartott rendezvényen kézműves termékeket árulnak majd.

Bízom benne, hogy nagyon sokan kilátogatnak szombaton erre a jótékonysági vásárra, a vásár fizetőeszköze az adventi peták lesz, azt lehet majd itt a helyszínen készpénzben beváltani, azzal lehet vásárolni, és biztatunk mindenkit, hogy jöjjenek el, vásároljanak, hiszen minden egyes itt elköltött pénz jótékony célra fordítódik – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

Idén a befolyt összegből a Jel Alapítványt támogatják. Tapolczai Gergely siket országgyűlési képviselő szerint a legjobb helyre kerül az adomány.

A Jel Alapítványnak olyan nagyszerű kezdeményezése van, ami példaértékű és a jövőbe mutató. Siket és halló gyerekek együtt jelnyelvi játékok formájában játszanak különböző interaktív játékokban, kommunikációs játékok során és ezáltal a siket gyerekek és a halló gyerekek is részt vehetnek a jelnyelv világában – nyilatkozta Tapolczai Gergely a Fidesz országgyűlési képviselője.

A kormányzati támogatásokra eddig is és a jövőben is számíthatnak a civil szervezetek - mondta a miniszterelnöki megbízott.

2010-ben a civil szervezetek támogatására rendelkezésre álló összeg 144 milliárd forint volt éves szinten, míg 2016-ban ez már 240 milliárdra emelkedett, tehát ez egy 67 százalékos növekményt jelez előre. Jelen pillanatban is az országgyűlés asztalán van egy olyan törvényjavaslat, amely előirányozhatja azt, hogy a jövőben még inkább több állami forrásra és támogatásra számíthatnak a civil szervezetek – véli Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott.

A rendezvényt idén harmadik alkalommal tartják meg december elsején a Millenárison. A vásár mellett egész napos színpadi programokkal és gyerekfoglalkoztatóval is várják a családokat.