2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Sikeres volt a kormány programja, ezért újraindították

Sikeres volt a tavalyi kulturális közfoglalkoztatási program, ezért szeptemberben újra elindították – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő Pécsett tartott sajtótájékoztatóján.

Sikerét az is bizonyítja, hogy a résztvevők mintegy 22 százaléka el tudott helyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon. A kulturális közfoglalkoztatási programot azzal a céllal kezdeményezte a kormány, hogy az érettségivel rendelkező álláskeresők számára nyújtson teljes munkaidős foglalkoztatást. Tavaly és idén is több mint 4500 közfoglalkoztatott kapott szakmai felkészítést, ami után közösségi asszisztensként vagy közösségi munkásként dolgozhat.

– Amellett, hogy ezek az emberek dolgozhatnak és pénzt kereshetnek, azt gondolom, hogy szakmailag is fejlődhetnek és a tapasztalatok azt mutatják, hogy azáltal, hogy értékes, a közösség számára fontos munkát végeznek, az önbecsülésük is erősödik, és sokkal magabiztosabban tudnak kilépni a nyílt munkaerőpiacra – mondta a kormányszóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!