2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Síeljünk itthon!

Síeljünk itthon! mottóval indított kampányt az Aktív-és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, hogy bemutassa és népszerűsítse az itthoni síterepeket. Magyarországon az egyik legnépszerűbb téli sport a síelés, évente több mint 500 ezer magyar csatol lécet a lábára.

  • Síeljünk itthon!

Az eplényi síaréna négyüléses felvonója óránként 2400 embert is fel tud szállítani az Ámos-hegy tetejére. Így szinte alig kell sorban állni, ami komoly előnyt jelent a sokszor 100%-os kihasználtságú síközpontban. Eplényben tavaly kétszemélyes ülőlift épült állami támogatással.

„A 2019-es év végén összesen 227 millió forint támogatást nyújtottunk különböző fejlesztésekre. Meg fog újulni például a nagy-hideg-hegyi turistaház, a pécsi síház, a Vasas síház, a bánkúti síház, Eplényben új sífelvonó épült, és segítségünkkel Bánkúton új pályakarbantartó gép, amit egyébként ratraknak hív a síelő köznyelv, került beszerzésre”

- mondta Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A Síeljünk itthon kampány rámutat arra, hogy ugyan az ausztriai és olaszországi pályákat nem helyettesíthetik az itthoniak, de előnyük, hogy közelebb vannak és biztonságosabbak.

Fehér Gyula elnök Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter

„A hazai pályák jóval kisebbek. Kisebb tempóval mennek. A napokban olvashattuk azokat a híreket, hogy hány halálos baleset történt magasabb hegyekben, Magyarországon nem történt az utóbbi 30 évben halálos síbaleset, pont azért mert ezek a sípályák családbarátok. Családbarátnak mondhatók, hiszen rövid, egyszerű, könnyű pályák vannak"

- fogalmazott Fehér Gyula, az Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter elnöke.

A Síeljünk itthon kampány egy sorozat első állomása, a tervek szerint lesz még túrázzunk, evezzünk és bringázzunk itthon kampány is. Emellett a sípályák nyári kihasználtságára is születtek már tervek, Eplényben például óriás vízicsúszdát építenének.

Kapcsolódó cikkek: 

Kormánybiztos: 227 millió forinttal támogatta a kormány síterepek fejlesztését 2019 végén

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök bejelentése aggodalomra ad okot

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök bejelentése aggodalomra ad okot

Aggodalomra ad okot Macron elnök bejelentése, ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország fenntartsa álláspontját: nem küld fegyvert Ukrajnába, ragaszkodik a tűzszünethez és a béketárgyalások mielőbbi megkezdésére szólítja fel a harcoló feleket – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attaséknak tartott értekezleten kedden Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!