2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Semjén Zsolt: Ha dicséretet kapnék, lelkiismeret-vizsgálatot tartanék

Elszaporodtak a személyes és politikai támadások – mondta Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes ezt úgy megszokta, hogyha dicséretet kapna, lelkiismeret-vizsgálatot tartana, hogy hol csúszott félre. Politikai karrierje se most kezdődött, hisz még fiatal politikusként, amikor egyes destruktív szekták, vagy a szcientológia ellen felszólalt, az SZDSZ akkori miniszterei, politikusai elképesztő össztüzet zúdítottak rá. A legjobb módszer erre, ha megkülönböztetjük Semjén Zsoltot, a magánembert Semjén Zsolttól, a politikustól. A Péntek 9 vendége a KDNP elnöke, nemzetstratégiáért felelős miniszterelnök-helyettese volt.

  • Semjén Zsolt: Ha dicséretet kapnék, lelkiismeret-vizsgálatot tartanék

A támadások sok esetben az embert megerősítik, hisz azt támadják eleve, aki határozottan és markánsan képvisel egy értékrendet, és leginkább azok támadnak legerősebben, akik ezzel leginkább szemben állnak – mondta a miniszterelnök helyettes. A veszélyt az jelenti, ha a jobbító szándékú, építő kritika, vagy a jogos kifogások hangjai a személyeskedés ricsajában elvesznek és a politikusok nem hallják meg ezeket a hangokat. „Keresztény emberként ezen segít az, ha az ember esténként lelkiismeret-vizsgálatot tart” – mondta Semjén. A politikus lelkiismerete azonban nem csupán köz, hanem magánemberként is érvényes: időt kell tölteni a családdal, gyerekekkel. A politikus Semjén Zsolt helyett vagy mellett sokszor a magánembernek kell viselnie a felelősséget.

A jövő heti parlamenti döntést követően a 2019-es EP-választáson a nem európai uniós lakcímmel rendelkező kettős állampolgárok is szavazhatnak a magyarországi pártlistákra. A javaslatot máris össztűz alá vette a baloldali ellenzék. Semjén Zsolt szerint a legfőbb kérdés: mi végre van a magyar állam? Nem azért van a magyar állam, hogy kiállítsa a lakcím-kártyákat és megkátyúzza az utakat. A magyar állam transzcendens küldetése az, hogy a magyar nemzet fennmaradjon, és a magyarok életminősége javuljon. A magyar nemzet akkor marad fenn, ha minden része fennmarad – emelte ki a miniszterelnök-helyettes.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!