2020. május 27.,
szerda, Hella napja

Semjén Zsolt: Ha dicséretet kapnék, lelkiismeret-vizsgálatot tartanék

Hír TV

2018. november 2., péntek 21:57

Elszaporodtak a személyes és politikai támadások – mondta Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes ezt úgy megszokta, hogyha dicséretet kapna, lelkiismeret-vizsgálatot tartana, hogy hol csúszott félre. Politikai karrierje se most kezdődött, hisz még fiatal politikusként, amikor egyes destruktív szekták, vagy a szcientológia ellen felszólalt, az SZDSZ akkori miniszterei, politikusai elképesztő össztüzet zúdítottak rá. A legjobb módszer erre, ha megkülönböztetjük Semjén Zsoltot, a magánembert Semjén Zsolttól, a politikustól. A Péntek 9 vendége a KDNP elnöke, nemzetstratégiáért felelős miniszterelnök-helyettese volt.

A támadások sok esetben az embert megerősítik, hisz azt támadják eleve, aki határozottan és markánsan képvisel egy értékrendet, és leginkább azok támadnak legerősebben, akik ezzel leginkább szemben állnak – mondta a miniszterelnök helyettes. A veszélyt az jelenti, ha a jobbító szándékú, építő kritika, vagy a jogos kifogások hangjai a személyeskedés ricsajában elvesznek és a politikusok nem hallják meg ezeket a hangokat. „Keresztény emberként ezen segít az, ha az ember esténként lelkiismeret-vizsgálatot tart” – mondta Semjén. A politikus lelkiismerete azonban nem csupán köz, hanem magánemberként is érvényes: időt kell tölteni a családdal, gyerekekkel. A politikus Semjén Zsolt helyett vagy mellett sokszor a magánembernek kell viselnie a felelősséget.

A jövő heti parlamenti döntést követően a 2019-es EP-választáson a nem európai uniós lakcímmel rendelkező kettős állampolgárok is szavazhatnak a magyarországi pártlistákra. A javaslatot máris össztűz alá vette a baloldali ellenzék. Semjén Zsolt szerint a legfőbb kérdés: mi végre van a magyar állam? Nem azért van a magyar állam, hogy kiállítsa a lakcím-kártyákat és megkátyúzza az utakat. A magyar állam transzcendens küldetése az, hogy a magyar nemzet fennmaradjon, és a magyarok életminősége javuljon. A magyar nemzet akkor marad fenn, ha minden része fennmarad – emelte ki a miniszterelnök-helyettes.

Tekintse meg a teljes interjút: