2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Schmidt Mária: Nincs politikai mondanivalója az ellenzéknek

Hír TV

2019. április 14., vasárnap 22:00

Az ellenzék csak azzal van elfoglalva, hogy az önkormányzati választásig leosszák a szerepeket egymás között. Tévednek, ha azt hiszik mindez érdekli az embereket. Erről Schmidt Mária beszélt a Hír TV Bayer show című műsorában. A Terror Háza Múzeum főigazgatója az EP-választások kimenetelét illetően úgy fogalmazott: nincsenek illúziói, de reménykedik abban, hogy megerősödik az a politikai tábor, amely a nemzetállami függetlenséget képviseli.

Az EP-választás hazai tétje az, hogy újra látják a magyar választópolgárok, hogy az ellenzéki oldalnak nincs politikai mondanivalója. Egyszerűen nem is foglalkoznak ezzel. Csak az önkormányzati választásra készülnek és megpróbálnak újra egy egységként fellépni - mondta Schmidt Mária. Véleménye szerint azonban ezt nem kellene erőltetni. A Terror Háza Múzeum főigazgatója hozzátette: ha azt hiszik, hogy az embereket érdekli, hogy ki kivel és hogyan próbál együttműködni, akkor megint bele fognak lépni ugyanabba a folyóba, amelybe párszor már beleléptek.

Nincsenek nagy várakozásai az EP-választás kapcsán Nyugaton. Azt gondolja, hogy az uniós bürokrácia legfontosabb pozícióit olyanok töltik be, akik a mostani globális elit emberei. Ugyanakkor bizakodó, hogy megerősödik majd az a politikai tábor, amely ezzel szemben a nemzetállami függetlenséget képviseli, és valamennyire ellensúlyozni tudja majd a dolgokat.

Nem tudja, mi lesz a vége a kelet-nyugati ellentétnek, mert a nyugati és az északi országok - a franciák és a németek vezetésével - minden lépésükkel arra törekszenek, hogy másodrendű szerepbe kényszerítsék a kelet-európai országokat és lehetőleg mindegyiket megalázzák.

Rejtély, hogy ebben a helyzetben, amelyben most Európa van, miért a csonkítás irányába mennek

– fogalmazott.

Nem érti, hogy mit képzelnek a most helyzetben lévő vezetők, nem látja a koncepciót és víziót, amely Európa elmozdulását mutatná legalább középtávon.

Hír TV