2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Schanda Tamás: A védekezésben segítséget nyújtó hallgatók kompenzációkban részesülhetnek

Hír TV

2021. január 27., szerda 11:54

A Fidesz-KDNP parlamenti államtitkára az elmúlt időszak során a védekezésbe bevont személyekkel kapcsolatos adatokról és információkról számolt be az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Összefoglalta, hogy mely intézmények nyújtottak kiemelt segítséget és azt pontosan milyen formában tették meg.

Schanda Tamás kiemelte, hogy azok a hallgatók, akik valamilyen formában segítették a koronavírus elleni védekezést, ezért valamilyen kompenzációban részesülhetnek majd. Többek között hosszabb lehet a vizsgaidőszakuk, plusz krediteket kaphatnak, az ösztöndíjukon felüli pénzügyi és egyéb támogatásban is részesülhetnek.

Azzal kapcsolatban, hogy pontosan kik és milyen támogatásokat kaphatnak majd, tekintsék meg az operatív törzs mai tájékoztatóját:

Kiss Róbert rendőr alezredes beszámolójából kiderült, hogy az elmúlt 24 órában 135-en szegték meg a maszkviselési szabályokat, a kijárási tilalmat 343-an sértették meg és 71 esetben került sor rendőri intézkedésre a tranzitálási szabályok megszegése miatt.

„Intenzíven zajlik a védőoltási program, annyira intenzíven, amennyire ezt a vakcinamennyiség biztosítja számunkra. Nagyon fontos, hogy főképpen a sérülékeny illetve magas kockázatú csoportokat részesítsük előnyben az oltási tervünknek megfelelően, így azt kérem az egészségügyi dolgozóktól, hogy igyekezzenek, hiszen az egészségügyi dolgozók kampányoltása napokon belül lezárul. Egy meglehetősen hosszú időtartamot biztosítottunk a számukra, hogy igénybe vegyék az oltakozás lehetőségét. Természetesen továbbra is, akik nem tudtak valamilyen okból megjelenni, igénybe venni a védőoltást a lehetőség nyitva marad, azonban a kampányszerű oltásuk lezárul néhány napon belül, hiszen mindenképpen tovább kell lépnünk biztosítani azok számára a védőoltást, akik akár egészségi állapotuknál, akár életkoruknál fogva sérülékeny, magas kockázatú csoportba tartoznak”

- mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Hír TV, PestiSrácok