2019. december 9.,
hétfő, Natália napja

Saját maguknak mondanak ellent az ellenzéki pártok

MTI

2019. július 18., csütörtök 07:12

Nem akarták összegyurcsányozni magukat a Momentum politikusai, ezért maradtak ki korábban az ellenzéki összefogásokból. Mostanra azonban összecsiszolódtak - ezt mondta Soproni Tamás a 6. kerületi ellenzéki polgármester-jelölt. A DK szerint nem érdemes a múlttal foglalkozni.

Büszke összellenzéki jelöltségére Soproni Tamás a Momentum elnökségi tagja. Őt választották ugyanis közös polgármester jelöltnek a főváros hatodik kerületében. Ezzel ellentmondásba került korábbi kijelentéseivel.

Mostanra viszont máshogy látja a helyzetet, szerinte ehhez egy hosszú tanulási folyamaton van túl az ellenzék.

Én azt gondolom, hogy ez a sok idő, amit együtt eltöltöttek politikusaink, ami alatt meg tudtunk állapodni abban, hogy mit jelent ma Magyarországon ellenzékinek lenni és milyen kormányzást szeretnénk mi elérni egy hosszú csiszolódási folyamat volt. Sikerült elérnünk azt, hogy itt  például nem csak helyben álltunk össze, a kerület kormányzásának alapköveit is letettük.

- mondta Soproni Tamás, a VI. kerület közös ellenzéki polgármester-jelöltje.

A főváros 17. kerületében újabb közös ellenzéki jelölteket mutattak be. A DK-s Gy. Németh Erzsébet szerint nem a múlttal kell foglalkozni.

2014-ben még Korábban Karácsony Gergelynek is Unicumra volt szüksége ahhoz, hogy elviselje az akkori ellenzéki összefogást. Ennek ellenére mostanra elégedett azzal, hogy Gyurcsányék támogatják őt.

Hír TV