2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Saját magától rendel szolgáltatást a korábban elítélt polgármester

Hír TV

2014. október 8., szerda 11:10

Szabó Loránd, korábban jogerősen elítélt dombóvári polgármester közpénzből tartja fenn a város televízióját. Az önkormányzat évente egymillió forintot ad a Dombó TV működésére. A média annak a civil szervezetnek a tulajdonában van, melynek színeiben indul a mostani választáson. A Fidesz helyi szervezete szerint a televízióban rendszeresen torzított hírek jelennek meg, a civil szervezet jelöltjein kívül más lehetőséget sem kap arra, hogy véleményét elmondja.

Szabó Loránd arról beszélt a Dombó TV-ben, hogy választási plakátjai rossz helyen vannak a városban. A korábban szocialista, jelenleg független polgármester most egy civil szervezet, a Természetesen Dombóvárért Közéleti Egyesület színeiben indul a választáson. A televíziót az egyesület működteti, amelynek egyik vezetője Szabó. Az önkormányzattól évente egymillió forintot kapnak.

„A polgármester olyan egyesületi tévétől rendel meg szolgáltatást, amelynek tulajdonosa, tehát saját magától rendel szolgáltatást, saját magának kiállítja a teljesítési igazolást és engedélyezi a kifizetést, ráadásul még önkormányzati infrastruktúrát is díjtalanul használhat a televízió” – fogalmazott Tóth Zoltán önkormányzati képviselő.

A Fidesz helyi szervezete szerint a televízióban a Természetesen Dombóvár jelöltjein kívül más nem kap lehetőséget. „Dombóvár elérkezett az utolsó pillanathoz, hogy ennek a polgármesternek a leváltását elérje. Tizenkét éves regnálásról van szó. Ebben a választási kampányban – a média oldaláról – rendkívül hátrányos helyzetbe szorult nemcsak a Fidesz–KDNP, hanem az egész jobboldali közösség” – szögezte le Vida Tamás polgármesterjelölt.

„A Hír TV, úgy látom, elég hamar elkezdte forgatni a szilveszteri kabaréműsorát” – Szabó Loránd először így reagált arra a kérdésre, hogy az egyesülete miért a város pénzén tartja el a Dombó TV-t. Azt elismerte, hogy a televízió az önkormányzattól pénzt kap, de azt mondja, ez csak a testületi ülések közvetítésére szól. „Ez egy szolgáltatás, semmi másról nincs szó. Nyilván mindenki tudja, tudhatja, hogy ekkora pénzből egy televíziót fenntartani nem lehet, és ez kifejezetten a testületi üléseknek a forgatására vonatkozott. Ezen kívül vannak híradók, magazinműsorok, közvetítések más eseményekről, tehát jóval szélesebb a paletta” – nyilatkozta Dombóvár polgármestere.

Szabó Lorándot korábban hűtlen kezelés miatt a bíróság jogerősen elítélte, de mivel előzetes mentességet kapott, maradhatott városvezető.

Forrás: Hír TV