2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Rugalmas kézilabdapályák épülnek országszerte

A Magyar Állam támogatásával a Magyar Kézilabda Szövetség „Rekortán pálya fejlesztési program” megnevezéssel új országos programot indított és hirdetett meg. Az ilyen polipropilén borítású kültéri kézilabdapályákból körülbelül 90 van már az országban.

  • Rugalmas kézilabdapályák épülnek országszerte

Közel 50 millió forintból újította meg sportlétesítményeit a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola. A Magyar Kézilabdaszövetség 100 %-os támogatásával szabadtéri kézilabdapályát építettek, amely márciustól novemberig használható.

Nemcsak a pálya, hanem a hozzá tartozó palánk is, ami baleset megelőzés céljából nagyon fontos, valamint ugye a két kapu fel vonalazva van és hát ugye labdafogó háló a két kapu mögötti területen 20-20 méter szélességben. Ki kell emelni azt is, hogy csúszásmentes és tulajdonképpen nem kell felszedni, hanem ugye télálló, tehát fagyálló az egész pálya. Időjárásfüggő nyilván, de azért én úgy gondolom, hogy mai szép időben is lehetett látni hogy a gyerekek tudják használni.– nyilatkozta Szloska Krisztián, a Jász Nagykún Szolnok Megyei Kézilabda Szövetség elnöke. Az iskola felépített egy második tornacsarnokot is önerőből, elsősorban az alsós tanulók számára.

Saját beruházásként tudtunk egy olyan kis tornatermet avatni ma, amely elsősorban a kisebb gyermekek testnevelés óráira a mindennapos testnevelés óráira szolgálnak, de helyett kapp itt a népi tánc, a vívó sport, helyet kap a gyógytorna, gyógytestnevelés hiszen ennek is egy nagyon fontos szerepe van a mai testnevelés területén.– mondta Virágné Katona Zsuzsanna, a Bethlen Gábor Református Általános Iskola és Óvoda igazgatója. A tehetséggondozás mellett az iskola, a gyermekek egészséges testi fejlődését is szem előtt tartva végzi az oktatási feladatokat.

A Református Egyház, ahogy több száz éve, kitartóan dolgozott azon itt Törökszentmiklóson is, hogy az ifjúságnak, a jövőnek, a nemzetnek adjon valamit és jól láthatóan a polgári kormányzás alatt mindig sikerült valamit adni, hiszen 2000-ben felépítették a tornatermet, most átadtak egy kézilabda pályát, egy modern kézilabda pályát, egy gyönyörű tornatermet és hamarosan elkészül az óvodában a tornaterem, tehát úgy látom hogy a Református Egyház töretlenül fejlődik, a Református Egyházban az oktatás töretlenül fejlődik.– mondta el Boldog István a Fidesz országgyűlési képviselője. 

Úgy vásárolta meg a fenntartó egyházközség ezeket a területeket, hogy szeretnének ott más pályákat is megépíteni, ami szintén a mindennapos testnevelést és a diák sportot tudná szolgálni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!