2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Rothadtfa koalíciónak nevezte megbuktatóit Feldmájer

2013. május 19., vasárnap 09:10, frissítve: vasárnap 21:26

Rothadtfa koalíciónak nevezte megbuktatóit Feldmájer Péter. A Mazsihisz leváltott elnöke a Hír Televízió Versus című műsorának azt mondta: az ellene szavazó küldöttek közül többeket korábban elítéltek vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Feldmájer Péter hozzátette: nem számított arra, hogy a kongresszuson felmentik tisztségéből. Véleménye szerint távozásához hozzájárult az is, hogy ellenségeket szerzett magának a Mazsihiszben, amikor felkérte Orbán Viktort, hogy mondjon beszédet a Zsidó Világkongresszuson. „Van egy olyan csoport – és nem is kis csoport –, aki úgy gondolja, hogy a kormánnyal nem kell együttműködni, akik úgy gondolják, hogy a konfrontációt kell választani. Az én elgondolásom mindig az volt – ma is az, meg holnap is az lesz –, hogy Magyarországon a társadalom többsége megválaszt egy kormányt, egy miniszterelnököt, és azzal a zsidó közösségnek – és nyilván a zsidó közösség vezetőinek – együtt kell működnie” – mondta a távozó elnök.


A Feldmájer Péterrel készült teljes interjút a Hír TV Versus című műsorában láthatják vasárnap este.

Feldmájer megmondta

Feldmájer Péter, a Mazsihisz volt elnöke a Klubrádióban közölte: az ellene irányuló támadások gazdasági és politikai természetűek voltak, ezért kellett távoznia posztjáról.

 

Az antiszemitizmus elfogadhatatlan és tűrhetetlen – fogalmazott Orbán Viktor a Zsidó Világkongresszus budapesti közgyűlésén. A háromnapos budapesti rendezvényen a világ zsidó közösségeinek ötszáz képviselője vett részt.

A világkongresszus újraválasztott elnöke, Ronald Lauder beismerte, hogy tévedett, amikor azt állította Orbán Viktorról, hogy beszédében nem határolódott el élesen a szélsőjobboldaltól.

A miniszterelnök beszéde előtt néhány zsidó diákszervezet, köztük a Zsidó Diákok Európai Uniója röplapokat osztott szét, amelyben arra kérték a hallgatóságot, hogy ne tapsoljanak a magyar miniszterelnöknek.

 

Köves Slomó visszásnak nevezte, hogy a Zsidó Világkongresszus vezetője úgy nyilatkozik, hogy a magyarországi viszonyokról a sajtóból tájékozódik. Pozitívnak értékelte Orbán Viktor meghívását a kongresszusra és azt, hogy bekerült az alaptörvénybe a közösségek méltóságának védelme.

Forrás: Hír TV