2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Belföld

Rossz hír a pálinkafőzőknek

Átalányadót vezethetnek be a háztáji pálinkafőzésnél, de elképzelhető az is, hogy a lakosság által használt főzőberendezés maximális űrtartalmát rögzítik – írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja, a nemzetgazdasági tárca szeptember közepén nyújtja be azt a jogszabályt, amely az Európai Bíróság ítélete alapján rendezi az otthoni pálinkafőzés adómentességét. A szaktárca a részletekről a jövő héten egyeztethet a piaci szereplőkkel. A kormány 2010-ben tette adómentessé a házi pálinkafőzést. Brüsszel azonban kötelezettségszegési eljárást indított az ügyben, mivel Magyarország a csatlakozás idején csak 50 százalékos adókedvezmény alkalmazására kapott lehetőséget. Az ügy végül az Európai Bíróságig jutott, amely tavasszal a brüsszeli testületnek adott igazat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!