2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Román nacionalisták próbálták megzavarni Orbán Viktor tusványosi beszédét (új videóval frissítve)

Tusványoson, a komoly rendőri készültség ellenére, több, mint 50 román nacionalista zászlókkal és molinókkal próbált meg bejutni Orbán Viktor beszédére.

  • Román nacionalisták próbálták megzavarni Orbán Viktor tusványosi beszédét (új videóval frissítve)

„Erdély román föld”, ez volt a nacionalista románok fő üzenete, de olyan molinó is volt, miszerint román kereszteket követelnek az Úz-völgyi katonai temetőbe.

Magyarország miniszterelnöke kénytelen volt az éneklő román nacionalisták hadán keresztül, a csendőrség segítségével átjutni a Tusványosi tábor területére. A csendőrkordonnak köszönhetően a román provokátorok a tábor területén kívül rekedtek, de továbbra is magyarellenes skandálásokkal próbálták megzavarni Tusványos zárónapját. A csendőrséget is szidalmazták, szerintük ugyanis nem igazi román az, aki nem engedi őket bejutni zászlóikkal és molinókkal a színpad elé.

A miniszterelnök beszéde alatt a rendőrkordont is megpróbálták áttörni, szerencsére sikertelenül.

A román nacionalista hangulat a közösségi hálóra is átragadt. Futótűzként terjedtek a tüntetők élő videói, több száz románt buzdítva ezzel, hogy hozzászólásaikkal hol az anyaországot, hol az erdélyi magyarokat gyalázzák. Többen gratuláltak a tüntetőknek, tovább biztatva ezzel a magyarellenes provokátorokat. 

Tudósítás 1:

Tudósítás 2:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!