2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

Romagyilkosságok: nem iktatták a KBH jelentését

Vizsgálja az ügyészség, miért nem iktatták 2010 őszén azt a romagyilkosságok ügyében készített jelentést, amelyet a héten hoztak nyilvánosságra. A Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) főigazgatójának jelentése a szervezetnél végzett belső vizsgálatról, illetve a romagyilkosságok ügyében elítélt Cs. István és a KBH titkos kapcsolatáról szól.

Az iratot Hende Csaba honvédelmi miniszter továbbíttatta annak idején a legfőbb ügyész akkori katonai helyetteséhez, Kovács Árpádhoz és kérte annak vizsgálatát, hogy az ügyben terheli-e büntetőjogi felelősség a KBH egykori vezetőit. A jelentésre a sajtóhírek szerint a KBH kormányváltás előtti vezetésével jó viszonyt ápoló katonai főügyész azt írta, hogy a feltárt mulasztások nem érik el a büntetőjogi felelősség szintjét.

Az iratot azonban a Magyar Nemzet és a Népszabadság egybehangzó értesülései szerint az ügyészségen nem iktatták, annak létezéséről és tartalmáról az ügyészség illetékesei is csak a napokban szereztek tudomást. A belső vizsgálatról szóló hírt a Legfőbb Ügyészség szóvivője nem kommentálta, de az irat létezését megerősítette.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!