2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954.

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Roham a boltokban

Megrohamozták a boltokat ma reggel a vásárlók, miután a miniszterelnök bejelentette a kijárási korlátozást. Áruhiánnyal azonban továbbra sem kell számolni. A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi. Az ORFK segítő, empatikus és lojális intézkedéseket ígér.

  • Roham a boltokban

Csaknem 20 méteres sorok kígyóztak péntek délelőtt ennek az áruháznak a pénztárai előtt. A miniszterelnök bejelentése után sokan megrohamozták a boltokat.

Az alapvető élelmiszereken kívül ásványvizet, tisztítószereket, gyümölcsöt is vásároltak sokan.

Egy vásárló kijön a zöldségestől, utána mehet csak be a következő a helyiségbe Zalaegerszegen péntek délelőtt. Ahogy a bank előtt is hosszú volt a sor.

Áruhiánnyal továbbra sem kell számolni az egyik élelmiszerlánc szóvivője szerint.

A rendőrség felkészült a szombat 0 órától életbe lépő kijárási korlátozás ellenőrzésére. Ezt már az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa mondta. Kiss Róbert hozzátette, a cél a rendfenntartás, a közös cél pedig a vírus terjedésének lassítása.

Arányos és szükséges a magyar kormány intézkedése a Századvég jogi szakértője szerint. Ifj. Lomnici Zoltán a Hír Tv-nek azt mondta:

az uniós országok többnyire a bekövetkezett bajt akarják orvosolni, ezzel szemben a magyar kormány megelőzni szeretné azt.

Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette: felmérések mutatják, hogy az Európai Unióban az emberek elfogadják ilyen típusú, az alkotmányos jogaikat korlátozó döntéseket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!