2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Rogán: Magyarország nem Guantánamo

A kitiltási ügy uralta a parlamentben a napirend előtti felszólalásokat. Az adóhatóság elnökét a bal- és a jobboldali ellenzék is lemondásra szólította fel. A nemzetgazdasági államtitkár szerint a szocialisták kettős mércét alkalmaznak.

Velejéig korrupt kormányzatról beszélt a Jobbik elnöke napirend előtti felszólalásában. „Már régen nem az a kérdés, hogy Vida Ildikónak le kell-e mondania és mikor, hanem hogy önök közül, a kormány tagjai közül ki fog lemondani, mikor idáig dagadt ez a botrány. Önök azt hiszik, az emberek úgy érzik, a korrupció árnya icipicit rávetült a kormányra? Ez nem igaz, az emberek azt látják, önök a korrupció pöcegödrében lábtempóznak, hogy nehogy elsüllyedjenek teljesen” – fogalmazott Vona Gábor.

A szocialisták szerint Vida Ildikó alkalmatlanná vált az adóhatóság vezetésére. „Vida Ildikóval az a baj, hogy ezermilliárd forint áfabevétel nem folyik be a költségvetésbe. Az a baj, hogy elbujdokolt és külföldre utazott, nem adott számot azzal a váddal, amely az ő személyét is érintette, hanem több hét múlva az önök hazugságát bizonyítva jelentette be, hogy ő is érintett az ügyben. Ez önmagában bizonyítja az ő alkalmatlanságát” – mondta Tóth Bertalan, az MSZP képviselője.

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az MSZP kettős mércét alkalmaz. Tállai András felidézte, hogy Tóth Bertalan még pécsi alpolgármesterként több százmilliós korrupciógyanús ügybe keveredett, mégsem mondott le. Ahogy Hiszékeny Dezső sem, akit vesztegetés gyanújával hallgattak ki a nyomozók. „Ön mégsem szól Hiszékeny Dezsőnek, hogy mondjon le, pedig itt magyar hatóságok konkrét vádakkal illették önt és Hiszékeny Dezsőt is. Előbb számoljanak el magukkal, és utána vádaskodjanak olyan emberrel szemben, akit semmilyen magyar hatóság semmilyen üggyel nem vádol” – válaszolt a fideszes politikus.

Az LMP-s Sallai Róbert Benedeknek elfelejtettek szólni párttársai arról, hogy az adóhatóság elnöke az amerikai nagykövetségen járt. „Felajánlották, hogy Vida elnök asszonynak minden további nélkül kiadják az adatokat, csak éppen be kellene mennie a követségre, hogy megkapja, de nem teszi ezt meg” – mondta.

Az amerikai ügyvivő, André Goodfriend nemcsak újságokban, hanem tévéinterjúkban is beszélt arról, hogy a kitiltott magyarok megismerhetik a róluk szóló iratokat a nagykövetségen. Rogán Antal szerint az amerikai diplomata szavahihetősége megkérdőjeleződött. „Nem mondtak ilyet a közvéleménynek, nem mondtak ilyet a parlamentnek, nem mondtak ilyet a kormánynak és nem mondtak ilyet az érintettnek. Ennek alapján arra kell gondolnunk, hogy ilyen konkrétumok nincsenek. És úgy gondolom, azt mindannyiunknak ki kell mondanunk, Magyarország nem Guantánamo, itt nem lehet senkit vádolni bizonyítékok nélkül. Nem lehet vádaskodni konkrétumok nélkül, az amerikai ügyvivő ma nem bizonyult szavahihető embernek, nem tudta korábbi állításait bizonyítani” – mondta a Fidesz frakcióvezetője. A politikus szerint az Egyesült Államoknak nagykövetet kellene küldenie Magyarországra, aki kellő súllyal képviselhetné az amerikai érdekeket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!