2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:40

Belföld

Rogán: A Jobbik stílusával, az MSZP munkájával járatja le az országot

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjéről is beszéltek a parlamentben hétfőn a képviselők. Az új ciklusban először szólalhattak fel napirend előtt a politikusok. Az LMP a kormányprogramot, a Jobbik pedig keményebb brüsszeli politikát kért a kormánytól.

Az LMP frakcióvezetője a kormányprogramot hiányolta napirend előtti felszólalásában. Schiffer András úgy látja: ha a kormány folytatja, amit elkezdett, eladósítja Magyarországot. „A paksi hitelszerződés újabb 3000 milliárdos plusz adóteher, tehát így összességében az fenyeget, hogy valójában az államadósság a GDP 100 százaléka fölé tud ugrani” – fogalmazott az LMP frakcióvezetője.

A kormánypárti képviselők szerint viszont az elmúlt négy évben stabilizálták az ország helyzetét. Harrach Péter azt mondta: a jövőben a cél a gazdaság erősítése és a társadalmi normák érvényesítése. „Ebben a világban furcsa jelenségek vannak. Amikor egy férfi azt mondja magáról, hogy nő, és történetesen még szakálla is van, akkor lehet, hogy jópofaságnak gondoljuk ezt, és addig talán nincs is baj. A baj akkor kezdődik, hogyha pozitív diszkrimináció részese lesz” – fogalmazott Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

Vona három csoportot lát

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntője a Jobbik elnökében is mély nyomokat hagyott. „Európa-pártiak vagyunk, de nem egy szakállas nőben látjuk Európát és Európa jövőjét” – fogalmazott a Jobbik-elnök. Vona Gábor Tiszteletet a magyaroknak című felszólalásában beszélt a Jobbik unióhoz való viszonyáról is. A radikális politikus már nem akar kilépni az EU-ból, csak a csatlakozási szerződést tárgyalná újra.

„A magyar politikában véleményem szerint három csoport létezik az európai uniós tagságunk értékelését illetően. Van egyrészről az euromazochistáknak a csoportja, a baloldal és az MSZP. Akik azt szeretik, hogyha Brüsszel láncon tart bennünket, ha Brüsszel csúnyán beszél Magyarországgal és néha még jó alaposan meg is bünteti. Vannak az euronaivak, ezek önök, a Fidesz képviselőcsoportja, akik azt gondolják, hogy mellébeszéléssel, félrebeszéléssel, csiki-csukival, időhúzással Brüsszel félrevezethető. És van a harmadik csoport. Ezek vagyunk mi, akik azt mondják, hogy Magyarországot becsapták az MSZP-, Fidesz-kormányok asszisztálásával” – fogalmazott Vona Gábor.

„Önök itt most eurorealistának mondták, de amit keltettek, az eurohisztéria volt szerintem” – Rétvári Bence válaszában tiszteletet követelt a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének is, akire a múlt héten Gaudi-Nagy Tamás volt jobbikos képviselő demonstrációján támadtak rá a résztvevők. A tüntetésen ott volt a Jobbik EP-listavezetője, Morvai Krisztina is, a történtektől ő sem határolódott el. Rétvári szerint Vona Gábornak is bocsánatot kellett volna kérnie. „Mert magyaroknak tiszteletet adni, és a köpdösőkkel egységet, közösséget vállalni, ezt egyszerre nem lehet” – fogalmazott Rétvári.

Rogán visszautasította a Jobbik-vádakat

Rogán Antal visszautasította a Jobbik vádjait. „A miniszterelnök kétszer is ott volt az Európai Parlamentben, hogy megvédje a magyarokat és megvédje Magyarországot. És, tisztelt jobbikos képviselőtársaim, ha itt én viszont az önök európai parlamenti képviselőinek a tevékenységét tenném mérlegre, akkor ez egy egész furcsa mérleg lenne. Mert egyikük, az a stílusával folyamatosan az Európai Parlamentben és azon kívül is lejáratta Magyarországot és a magyarokat, egy agresszív stílussal. Másikuk az éppen önnönmaga útjait keresgélte az Európai Parlamentben és legkevésbé sem a magyarok ügyét képviselte, a harmadik meg közülük, úgy tűnik, legalábbis az utóbbi hírek alapján: több időt tölt el Oroszországban, mint Budapesten vagy éppen Brüsszelben” – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antal szerint, amíg a Jobbik a stílusával, az MSZP a munkájával, például a Tavares-jelentés tollbamondásával, járatta le Magyarországot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!