2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Robot tanítja járni a gerincsérült betegeket

Súlyos gerincsérültek életkörülményeinek javításán dolgoznak a Pécsi Egyetem Idegsebészeti klinikáján. Az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan gerincvelő sérült betegeket egy robot segítségével tanítják meg járni. A terápia világviszonylatban is kezdeti stádiumban van.

  • Robot tanítja járni a gerincsérült betegeket

A kezelés lényege, hogy a gerincsérültek passzív életmódján próbál javítani. Csökkenti a csontritkulást, az izomerővesztést valamint a betegséggel járó egyéb szövődmények kialakulását. Ugyanakkor pozitív hatással van a szív és érrendszerre.

Az orvosok célja, hogy kiderüljön milyen gyakran és mennyi ideig kell a szerkezetet használni ahhoz, hogy tartós egészségügyi előnyök legyenek belőle. Hasonló vizsgálatok világszerte folynak, de használható eredményt még sehol értek el. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!