2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története

Következik:

Sajtóklub 04:00

Belföld

Ripost: November óta nem volt orvos

November óta nem volt orvos a Pesti úti Idősek Otthonában - ezt állítja az egyik elhunyt lakó hozzátartozója. Karácsony Gergely szerint az intézményben minden jogszabályt betartottak. A főváros kormányhivatalának vezetője a Hír TV-nek viszont úgy nyilatkozott: többször ellenőriztek az intézményben, de a főállású orvossal egyszer sem találkoztak.

  • Ripost: November óta nem volt orvos

A főpolgármester a népjóléti bizottság előtt azt bizonygatta, hogy a kritikák ellenére minden rendben volt a Pesti úti idősotthonban.

A Pesti úti Idősek Otthonában már novemberben megváltozott valami, a korábban kedvelt ápolók eltűntek, lecserélték a főnővért, és orvossal többé nem tudtak beszélni. – legalábbis erről számolt be a Ripostnak egy olvasó, aki szerint édesanyja az önkormányzati fenntartású otthon első koronavírusos áldozata – hiszen pont aznap halt meg, amikor 5 beteget is elvittek az intézményből koronavírussal. A cikk kitér arra is, hogy a halotti bizonyítványt a XVII. kerület ügyeletes orvosa állította ki ami szintén azt bizonyítja, hogy aznap sem volt orvos az intézményben.

Karácsony Gergely korábban azzal magyarázta, hogy nem volt folyamatos ellátás az intézményben, hogy az orvos karanténban volt. Híradónk kérdésre, hogy szerinte otthonról hogy tudta ellátni a feladatát a főpolgármester a kormányra hárította a felelősséget.

Az intézményben az eddigi véletlenszerű ellenőrzések során, csupán egyetlen alkalommal találtak doktort, a főállású intézményorvossal pedig azóta sem sikerült a budapesti kormányhivatalnak felvennie a kapcsolatot.

A Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott híradónknak leszögezte, hogy az ellenőrzésekre azért van szükség mert olyan tömeges megfertőződés törtét ami azt feltételezi ,hogy hiba történt az intézményben.

Az idősotthonban 287 gondozott és 22 dolgozó fertőződött meg a koronavírussal, és már 34-en hunytak el a járványban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!