2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Rétvári Bence: Valótlanságok, álhírek terjedtek el a pedagógustörvényről

Valótlanságok, álhírek, riogatások - ezek terjedtek a pedagógus életpálya törvényről - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence azután emlékeztetett erre, hogy civilszervezetek és pedagógus szakszervezetek szeptember elsejétől tüntetés-sorozatot terveznek, a többi között fizetésemelést, és az érintett törvény eltörlését követelve.

  • Rétvári Bence: Valótlanságok, álhírek terjedtek el a pedagógustörvényről

A tavaszihoz hasonló tüntetés-sorozatot szervez az Egységes Diákfront. A szervezet szeptember elsején a Kossuth téren egy úgynevezett plenáris üléssel nyitotta meg a demonstrációt, azonban szellős maradt a tér. A szervezők már előremenekülnek és azt állítják, ez csupán az előkészítése lesz a szeptember 15-i tüntetésnek. A szervezet a többi között a pedagógustörvény visszavonását és a tanárok béremelését követeli.

A diákok a bukott és trágárkodó Pankotai Lili vezetésével indították korábban tüntetéseket.

A Momentum politikusai hergelték a tüntetőket a Karmelita Kolostornál is, a demonstráció pedig hamar erőszakossá vált. Kordonbontásba kezdődött, majd dulakodássá fajult, a rendőrök kénytelenek voltak gáz sprayt is bevetni.

A pedagógusoknak be kellett tagozódniuk a többi közalkalmazott közé ezért is volt szükség az új törvényre - jelentette ki a belügyminisztérium államtitkára. Valójában csökkentik az adminisztrációs terheket és az óraszámot, miközben emelik a fizetéseket - emelte ki Rétvári Bence.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Navracsics Tibor a Kőfesztet egy építkezés elemének nevezte

Navracsics Tibor a Kőfesztet egy építkezés elemének nevezte

Navracsics Tibor kifejtette: a kreatív régióvá válásban a fesztiváloknak nagy szerepe van, ugyanis azok nem csak szabadidő eltöltésének formái, hanem olyan események, amelyek közösségeket hoznak létre és élénkítik a kulturális kínálatot, valamint a turisztikai vonzerőt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!