2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Rétvári Bence: Támogatni kell az anyatejes táplálást

Egy családbarát kormánynak a védőnőkön és a civil szervezeteken keresztül kiemelten kell foglalkoznia a gyermekek anyatejes táplálásának ügyével, a szoptatás szakembereken keresztüli segítésével, támogatásával - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, egy szakmai fórumon.

  • Rétvári Bence: Támogatni kell az anyatejes táplálást

Rétvári Bence az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett konferencián közölte: a kormány azon dolgozik, hogy Magyarország családbarát ország legyen, ahol a családok, a gyermekvállalás támogatása kiemelt ügy.

Megjegyezte,

sok országban nem így gondolkodnak, és "a férfi és női mosdó mellé egy gender mosdót terveznek, míg a magyar kormány azon dolgozik, hogy a férfi és női mosdó mellé egy szoptató-pelenkázó helyiség is kerüljön".

Az államtitkár kitért arra, hogy a kormány 2016-ban 50 százalékkal emelte a leadott anyatej literenkénti árát, így a korábbi 1800 forint helyett 2700 forintot kapnak azok az édesanyák, akik többlettejüket leadják.

Rétvári Bence beszélt a 2018-ban elindított bababarát kórházak kialakítására szánt 10 milliárd forintos keretösszegű pályázatról is. Mint mondta, eddig negyvennégy intézmény nyert el 6,3 milliárd forintot eszközfejlesztésekre, átalakításokra. A következő lépés a képzést, szemléletformálást helyezi előtérbe.

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által közösen rendezett konferencián Bábiné Szottfried Gabriella tagozatvezető arról beszélt, hogy a négy éve életre hívott konferenciával az a céljuk, hogy

a lehető legszélesebb körű összefogással, ismeretátadással támogassák a szoptatást, népszerűsítsék azt.

A szakember kiemelte, hogy az anyatej a legegészségesebb, a legmegfelelőbb táplálék egy újszülött számára, számos olyan bioaktív anyagot tartalmaz, amelyet más módon nem lehet pótolni.

A tagozatvezető felolvasta Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár - a konferencia fővédnöke - levelét, amelyben kitért arra, hogy a szoptatásra való képesség az anyák 92 százalékában megvan; európai összevetésben Magyarország a második helyen áll a 44 százalékos szoptatási aránnyal. A szoptatás maradéktalan teljesüléséhez a szakmai tudás, a civil kezdeményezés és együttműködés nagyban hozzájárulhat - írta az államtitkár.

Bábiné Szottfried Gabriella kiemelte ebben a segítésben a civil szervezetek szerepét, amelyek helyi szinten sokat tesznek azért, hogy minden csecsemő az igényeihez mérten, kellő időben jusson anyatejhez, és az édesanyák zavartalanul tudják szoptatni gyermeküket.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Döntött a búcsúról Toni Kroos

Döntött a búcsúról Toni Kroos

A nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását a házigazda, magyar csoportellenfél német válogatott labdarúgója, Toni Kroos.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt Varga Szilvia

Elhunyt Varga Szilvia

Varga Szilvia 1998-tól a Miniszterelnöki Hivatalban előbb a Kommunikációs Központban dolgozott állami rendezvények rendezvényszervezési vezetőjeként, majd az Országimázs Központ állami rendezvények rendezvényszervezési vezetője és tanácsadója volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!