2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Részlegesen feloldották a nagyerdei zárlatot

Részlegesen feloldották a Nagyerdei Kultúrpark zárlatát, miután a szomszédos állatkertben másfél hete lépfenefertőzésben elpusztult egy oroszlán. Azóta a teljes területet fertőtlenítették, és befejeződött az állatok megelőző gyógykezelése is.

Szombat reggel vették le a lakatot a debreceni vidámpark kapujáról. A központot másfél hete zárták be, mert a szomszédos állatkertben lépfenefertőzésben elpusztult egy oroszlán. Azóta a teljes területet fertőtlenítették, és befejeződött az állatok gyógykezelése is.

Egy román család volt az első vendég a vidámparkban, de az állatkertbe még nem mehettek át: az úton még mindig ott magasodik egy háromméteres kerítés. „Sajnos még látogató nagyon kevés van, reméljük, hogy tudomást szereztek róla a sajtón keresztül, hogy ez a számunkra úgymond kellemetlen gond elhárult” – mondta Blága László, a Nagyerdei Kultúrpark ügyeletvezetője.

Az állatkertben a héten lesz még egy fertőtlenítés, a park csak ezután fogadhat látogatókat. A lépfenével fertőzött szarvasmarhahús Esztárról került a debreceni állatkertbe. A faluban az összes állatot beoltották és 27 lakost is kezeltek. A helyiek szerint nagy volt a pánik, mára azonban megnyugodtak és újabb megbetegedés sem történt.

A Hír TV kereste azt a családot, ahonnan a beteg állat származott. A háznál nem nyitottak ajtót, a szomszéd szerint nagyon megviselték őket a történtek. Úgy tudjuk, a család jól van, nem betegedtek meg. Az állatkertet várhatóan csütörtökön vagy pénteken újra ellenőrzi a hatóság. A zárlat miatt eddig több mint 10 millió forint kár érte a Nagyerdei Kultúrparkot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!