2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Repedezik a baloldali összefogás Vácon + videó

A város legutóbbi testületi ülésén bekapcsolva maradt a polgármester, és az egyik alpolgármester mikrofonja, miközben a másik alpolgármester éppen módosító javaslatot tett egy előterjesztéshez.

  • Repedezik a baloldali összefogás Vácon + videó

Módosító javaslatokat nyújtott be Ferjancsics László Vác egyik alpolgármestere az önkormányzati testület elé. Több pénzt szeretett volna ugyanis rendelni a számára fontos ügyek mellé.

Matkovich Ilona polgármestert azonban láthatólag meglepte saját helyettese, ekkor suttogva minősítette cirkusznak Ferjancsics László módosító indítványait. A mellette ülő Kiss Zsolt alpolgármester pedig azt javasolta, hogy ne fogadja be azokat, hanem szavaztassa meg a testülettel.

A váci Fidelitas szerint a baloldal helyi szervezetei közt alig több mint fél évvel az önkormányzati választás előtt nyíltan elindult a pozícióharc.

A repedezésnek több oka is lehet, talán az, hogy már kezdik unni polgármester asszony fiam-lányom rendszerét, hogy itt a mutyik egyre jobban elharapódznak a városban. Lehet az is, hogy egyéni érdek, mert mint ahogy Inotay Gergely alpolgármester úrtól megtudtuk, ez nem egy elvi, hanem egy érdek alapú szövetség – mondta Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke.

A Vácot irányító balliberális koalíciót több párt és civil szervezet alkotja, többek között a Momentum, az LMP, a Jobbik, és az MSZP. Azt még nem tudni, hogy a balliberális koalíció milyen összetételben indul majd el jövőre a választásokon, de az valószínűsíthető, hogy a polgármester-jelölt újra Matkovich Ilona lesz majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!