2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Rendőrségi ügy lett Márki-Zay Péterék százmilliós bizniszéből

Már vizsgálja a rendőrség Márki-Zay Péterék visszaélésgyanús buszos projektjét – tudta meg a Magyar Nemzet. Sajtóinformációk szerint a hódmezővásárhelyi polgármester évekkel ezelőtt saját bizalmasának szervezte ki a helyi tömegközlekedést.

  • Rendőrségi ügy lett Márki-Zay Péterék százmilliós bizniszéből

"Egy széles társadalmi összefogást, egy korrupcióellenes és mindenféle szélsőséges megnyilvánulástól mentes közösséget szeretnénk már ebben a formában is megmérettetni." – a korrupció felszámolásáról beszélt több mint egy évvel ezelőtt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki ellen már a rendőrség is vizsgálódik hűtlen kezelés bűntette miatt.

Az ügy szálai egy 2020-as, visszaélésgyanús buszos projektig vezethetők vissza, amikor a Márki-Zay Péter vezette önkormányzat a Jovány Busz Kft.-nek szervezte ki a helyi tömegközlekedést. Ezzel pedig – a gyanú szerint – a hazai törvényeket és az uniós rendeletet is több ponton megsértették.

A cég tulajdonosa a korábbi miniszterelnök-jelölt volt kampányfuvarosa, aki így egy éves szinten 100–150 milliós üzletet kötött. A bíróság már korábban kimondta, hogy a polgármesternek nem volt jogalapja ahhoz, hogy ily módon rúgja fel a Volánbusz Zrt. állami társasággal kötött megállapodást a szolgáltatás ellátásáról.

A Promenád24 korábban arról írt: a bírósági pert a pályázatra jelentkező VIP Travel Kft. indította még 2020-ban. A lap szerint, ha a korrupció beigazolódik, az sokba fog kerülni a vásárhelyi adófizetőknek, mert a vállalkozás kártérítési eljárást is indíthat az önkormányzat ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!