2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Rendőrségi tiltás ellenére is megemlékezést tart a Mi Hazánk

Hír TV

2020. május 28., csütörtök 19:01

A rendőrségi tiltás ellenére megtartja az Országos Roma Önkormányzat székháza elé tervezett kegyeleti megemlékezést a Mi Hazánk. Múlt pénteken hajnalban a Deák Ferenc téren többen összeverekedtek, majd két embert halálra késeltek.

Gáll Csongor, a Hír TV tudósítója nemsokkal 18 óra után arról számolt be, hogy egyelőre csak néhány embert látott csak, akik feltehetően a kegyeleti megemlékezésre érkeztek a helyszínre. Jelenleg úgy tűnik, hogy a megemlékezést az Országos Roma Önkormányzat előtt nem tudják megtartani, mivel azt és annak környékét hermetikusan lezárták a rendőrök - mondta el a tudósító.

Gáll Csongor arról is beszélt, hogy a helyszínre mintegy 20-30 kisbusszal érkeztek készenléti rendőrök, és nemcsak a Dohány utcán, hanem a környéken, többek között a Blaha Lujza téri parkolóban is fokozott a rendőri jelenlét.  

A tudósító emlékeztetett arra, hogy a Dohány utcai megemlékezés 18 órakor kezdődött volna, de egy nagyobb megemlékezés 19 órakor lesz a Deák téren. Utóbbit a futballszurkolók szervezték, az egyik áldozat ugyanis a köreikbe tartozott - hangzott el.

A helyszínről 19 óra után Gáll Csongor tudósított:

A Hír TV stábja a Deák téri eseményekről is beszámol majd.

A helyszínről 17 óra után Gáll Csongor kollégánk tudósított:

Kapcsolódó anyagok:

Tiltakoznak a romák

Hír TV