2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Rendőrségi nyomozás indult egy kollégiumi rongálás ügyében

A hallgatói jogviszonyába is kerülhet az egyetemistáknak, hogy szétverték a Schönherz Kollégium több helyiségét. Az ügyben jelenleg rendőrségi nyomozás is zajlik. Hétfőn került fel az internetre több videó, amelyeken azt látszik, hogy hallgatók randalíroznak a Budapesti Műszaki Egyetem Kollégiumában, miután kiderült, hogy -a járványügyi szigorítások miatt- ki kell költözniük. A híradónknak nyilatkozó diákok elítélik az esetet.

  • Rendőrségi nyomozás indult egy kollégiumi rongálás ügyében

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy, az internetre felkerült videó alapján indult büntetőeljárás a rongálás miatt. Azt írták: fiatalok törtek-zúztak a kollégium egyik szobájában.

A nyomozók a bűncselekménnyel kapcsolatban eddig két gyanúsítottat hallgattak ki, a tanúkihallgatások jelenleg is folyamatban vannak - írta a BRFK.

A hírportálokon megjelent cikkek szerint az eset a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) XI. kerületi kollégiumában történt.

Az intézmény szerdán a honlapján azt közölte: a BME Schönherz Kollégiumában lakó hallgatók egy csoportja keddre virradó éjszaka követte el a rongálást. "Az egyetem vezetése vizsgálatot indított az ügyben és elhatárolódik a történtektől" - fogalmaztak.

A rongálás a kollégium egy lakószobáját és a körülötte található helyiségeket érintette. A történtek kivizsgálására az intézmény fegyelmi bizottságot állított fel, valamint rendőrségi nyomozás van folyamatban.

"A Műegyetem közösségének értékrendjével összeegyeztethetetlen viselkedés miatt a rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról, az eljárás lefolytatását követően, a fegyelmi bizottság hoz döntést"

- írta közleményében a BME.

A fegyelmi eljárás után az érintett hallgatóknak nem csak a kollégiumi helye, de a hallgatói jogviszonya is veszélybe kerülhet, és pénzbüntetést is kaphatnak. A kollégium üzemeltetője rendőrségi feljelentést tett, az ügyben nyomozás zajlik.

 

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!