2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Rendkívüli nyitvatartással készülnek a kormányablakok a választás hétvégéjén + videó

Vasárnap szavaz az ország. Reggel 6 órakor nyitják majd az urnákat. Most először együtt voksolhatunk Európai Parlamenti és önkormányzati képviselőkre, illetve polgármesterekre is. Szavazni csak érvényes személyi igazolvánnyal lehet. Ezért a hétvégén a legtöbb kormányablak rendkívüli nyitvatartással üzemel.

  • Rendkívüli nyitvatartással készülnek a kormányablakok a választás hétvégéjén + videó

Legutóbb 5 évvel ezelőtt dönthettünk arról, hogy kik képviseljék településeinket és Magyarországot az Európai Unióban. 2022-ben pedig Országgyűlési képviselőket választhattunk. Most vasárnap két választás is lesz, ugyanis egyszerre rendezik a helyhatósági és EP választásokat.

Mint minden választásnál, így most is reggel 6 kor nyitnak a szavazóhelyiségek.

A legfontosabb, hogy reggel hat és este hét óra között tudunk elmenni a szavazó körökbe, és hogy vigyünk magunkkal mindenképpen egy érvényes igazolványt. - mondta Nagy Attila. A Nemzeti Választási Iroda elnöke arra figyelmeztet, hogy voksolni csak és kizárólag érvényes okmányokkal lehet.

Éppen ezért a kormányablakok rendkívüli nyitvatartással készülnek a hétvégén. Azaz aki csak a szavazás előtt veszi észre, hogy lejártak az okmányai, a legtöbb kormányablakban megújíthatja azokat.

Annak érdekében, hogy az aki az utolsó pillanatban, hogy nincs személyi azonosításra alkalmas okmánya vagy lakcím kártyája ezt pótolni tudja a kormányablakok országosan 301 hely ügyeletet tartanak szombaton reggel 8 és 4 óra között vasárnap pedig reggel hét és este hét óra között kereshetik fel. - fogalmazott György István, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár

A területi közigazgatásért felelős államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogyha valakinek elveszett a lakcímkártyája, akkor akár még a választás napján is kérheti a cseréjét, ám úgy lakcímet már csak hétfőtől lehet bejelenteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!