2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Belföld

Rendkívüli bejelentés történt az operatív törzs tájékoztatóján

A rémhírterjesztés hátráltatja a járvány elleni védekezést - hangsúlyozta Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Egy nagykanizsai férfi ellen rémhírterjesztés miatt büntetőeljárás indult - jelentette be Kiss Róbert.

Az érintett azt állította, hogy egy Nyíregyháza melletti településen mindenki meghalt a védőoltás miatt.

Kiderült, hogy az illető saját maga találta ki a hírt, semmilyen bizonyítéka nem volt erre - tette hozzá. Az eljárás alá vont személyt azonosították, és május 11-én előállították, házkutatást tartottak nála. Szabadlábon védekezik jelenleg - mondta Kiss Róbert. 

Kiss Róbert közölte, hogy 120 személy szegte meg a kijárási tilalmat, és 438-an nem viseltek maszkot szerdán. 1790 hatósági házi karantént rendeltek el szerdán. 

Kedvező járványügyi adatok

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője azt mondta, hogy folyamatosan csökkent a kórházban lévők száma. Nagyon kedvezően alakultak a múlt heti járványügyi adatok.

A korábbi héthez képest 35 százalékkal kevesebb új esetet regisztráltak, a fertőzöttek átlagéletkora 43 év. 

A szakember elmondta, hogy a legtöbb fertőzöttet Budapesten és Pest megyében regisztrálták, 12-12 százalékot. A legnagyobb csökkenés Tolna megyében volt 50 százalékkal, míg Csongrád-Csanádban 40 százalék feletti csökkenést regisztráltak.

Magyarország az első olyan milliós ország, ahol megkezdődött a 16-18 évesek oltása. 144 ezer ember kap ma SMS-t, hogy időpontot foglalhat Pfizer-vakcinára.

64 800 Moderna szállítmány érkezett tegnap, valamint 30 ezer Jansen szállítmány. Mindezek a háziorvosokhoz kerülnek. Ma 67 ezer AstraZeneca-szállítmány érkezett második körös oltásra.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Bajnai, rossz értelemben

Ne felejtsük, Bajnai Ganspergerről úgy fogalmazott egy korábban kiszivárgott beszélgetésben, mint akivel „együtt küzdöttek a barikádokon”.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!