2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Rendhagyó ünnepi műsor, töltse együtt sztárvendégeinkkel a Nemzeti Összetartozás Napját

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tematikus napot tart a HírTV. Stúdióbeszélgetésekkel, körkapcsolással jön M. Dobos Marianne és Gerhardt Máté, a csatorna két ismert arca. A műsor részeként láthatjuk Rúzsa Magdit és Tóth Gabit is, valamint idén először élőben közvetíti a HírTV a pünkösdi szentmisét a csíksomlyói nyeregből.

  • Rendhagyó ünnepi műsor, töltse együtt sztárvendégeinkkel a Nemzeti Összetartozás Napját

A mai napon 10.00 és 15.00 között tartalmas ünnepi program keretében hazai és határon túli közéleti szereplőkkel beszélgetnek műsorvezetőink, hogy mit jelent számukra az összetartozás. Érkezik a stúdióba Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökhelyettese, aki 10-től 11-ig lesz látható a képernyőn, majd őt váltja Horváth Zoltán terézvárosi plébános, aki a mise végéig, 13.30-ig lesz a vendégünk. Szintén vendégként jön Rúzsa Magdi és Tóth Gabi. 

Az Ukrajnában zajló háború szomorú aktualitást ad az emlékező műsorfolyamnak. 13.30 után Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét és Pesty Lászlót várják a szerkesztők a stúdióba.

„Feszes műsor lesz” – mondta M. Dobos Marianne, aki egyben a műsor egyik szerkesztője, ötletgazdája is. "Részt vehettem a 300 perces élő műsor kitalálásában, leszervezésében - ez fantasztikus lehetőség volt! Rengeteg, - óránként 8-10 interakcióval készülünk: kapcsolással, helyszín- és témaváltással. 5-6 perces beszélgetéseket tervezünk, lesznek előre rögzített interjúk is - ezek váltják majd egymást” – tette hozzá a műsorvezető.  "Meglepetéssel is készülünk: a központi állami ünnepség idén Sátoraljaújhelyen lesz, ahol a Rákóczi Szövetség rendezvényén Novák Katalin köztársasági elnök mond majd beszédet 11 óra 15 perctől. Ez időben nem esik egybe a Szentmisével."

A nap folyamán a különböző helyszínekre történő kapcsolásoknak köszönhetően a nézők betekintést nyerhetnek a fővárosban és országszerte zajló megemlékezésekbe, kitekintünk a diaszpórában élő magyarokhoz: Kanadába és Németországba, valamint képet adunk a HírTV stábjának utazásáról is, akik az Össznemzeti Zarándokvonaton honfitársainkkal együtt utaznak a székelyföldi pünkösdi búcsúra. 

Kollégáink a Parlamentből is beszámolnak a Nemzeti Összetartozás Napjához köthető rendezvényekről, illetve bemutatják a világ legjobb középületének megválasztott, frissen átadott Néprajzi Múzeumot is, ahol az összmagyarság kultúrkincsét őrzik.

„A Néprajzi Múzeum jelkép” – nyilatkozta Velkovics Vilmos a HírTV hír-főszerkesztője. „Annak a jelképe, hogy a nemzeti értékeinket felmutassuk saját magunk és az egész világ számára. Ilyenek vagyunk. Pontosabban ilyenek is. Mert Sepsiszentgyörgytől Hidegségig sokszínű a magyar nemzet.”

Június 4-e (szombat) Nemzeti Összetartozás Napja - ünnepi műsor a HírTV-n 10.00 és 15.00 között!

Élő közvetítés a Facebook és YouTube csatornánkon!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péter tovább fokozza + videó

Magyar Péter tovább fokozza + videó

Nem blokkolták az internetet Magyar Péter rendezvényén - közölte a rendőrség. Azt is hozzátették: a politikus által közzétett fotókon nem egy internet korlátozására alkalmas eszköz látható, hanem egy szolgálati rádiókészülék.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!