2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Rendelkezéseket semmisített meg az Ab

Megsemmisítette a családvédelmi törvény egyes rendelkezéseit az Alkotmánybíróság.

Indoklásuk szerint a jogszabály túl szűkre szabta a család fogalmát, amikor azt egy férfi és egy nő házasságában, illetve egyenes ági rokonságban vagy gyámságban határozta meg.

A testület az öröklési szabályokat is jogbiztonságot sértőnek találta, mivel szerintük oly mértékben ellentétes a polgári törvénykönyvben rögzítettel, ami jogalkalmazói jogértelmezéssel már nem oldható fel.

Határozott és erőteljes védelmet akarnak

A Keresztény-demokrata Néppárt tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság határozatát, de továbbra is határozott és erőteljes védelmet akar adni a házasság intézményének. Harrach Péter, a párt országgyűlési képviselője hozzátette: a család és a házasság intézményét meg akarják védeni, és ennek mindenféle fellazítását társadalomellenesnek tartják. A politikus hozzátette, az a 2009-es törvény, amely rendezi az egynemű élettársak élethelyzetét, továbbra is érvényben van.

– Nem arról van szó, hogy akár a családok védelméről szóló törvény, akár a KDNP-nek kifogása lenne az egynemű élettársak élethelyzetével kapcsolatban, csupán határozottan és erőteljesen szeretnénk megvédeni a házasság és család intézményét és azt valljuk, mindenféle fellazítás társadalomellenes cselekmény, ami a társadalom jövőjét és stabilitását veszélyezteti – fogalmazott a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!