2021. 09. 28. Kedd Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 16:00

Belföld

Rémhírterjesztés miatt nyomoz a rendőrség a halottasházban készült videó miatt

Rémhírterjesztés és félelemkeltés miatt nyomoz az Országos Rendőr-főkapitányság a Hadházy Ákos által nyilvánosságra hozott szentendrei halottasházban készült videó kapcsán - tudta meg az Index. A független országgyűlési képviselő a felvétellel akarta bizonyítani, hogy a kormány rossz járványügyi védekezése miatt kegyeletsértő módon tárolják az elhunytakat. Csakhogy kiderült: az intézménynek nincs köze a kormányhoz. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy reagált erre, hogy bár csak pár napja kezdődött az év, de a baloldalon már most elérték a mélypontot, és talán még annál is mélyebbre mentek.

Ezt a felvételt Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra közösségi oldalán. A független országgyűlési képviselő állítása szerint a szentendrei halottasházban annyi a halott, hogy már nem férnek el. Sőt, a videó készítőjére hivatkozva Hadházy azt is állította, hogy a felvételen látható emberek mind otthonukban hunytak el, koronavírus-fertőzésben.

A politikus Facebook-oldalán arról is írt, hogy szerinte a kormány későn cselekedett, valamint kaotikusnak és dilettánsnak nevezte a járvány elleni védelem stratégiáját.

Csak hogy a politikus tévedett a halottasháznak ugyanis nem az állam, hanem a baloldali vezetésű szentendrei önkormányzat a fenntartója. A napvilágra került felvétel után a polgármester a hatóságokkal közösen tartott helyszíni szemlét.

Sajtóhírek szerint az Országos Rendőr-főkapitányság rémhírterjesztés és félelemkeltést miatt indított nyomozást.

Megkeresésünkre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: a Szentendrei Rendőrkapitányság a tudomására jutott információk alapján feljelentés kiegészítést rendelt el. Mint írták: a nyomozó hatóságoknak 30 nap áll rendelkezésére, hogy adatokat gyűjtsön, amelyek alapján bárminemű jogsértés tényét megállapítsa, vagy kizárja.

Az érintett temető és halottasház vizsgálatát követően a város polgármestere közölte a vizsgálat eredményét, amiből többek között az derült ki, hogy - Hadházy Ákos állításaival ellentétben - nem voltak kegyeletsértő módon elhelyezve az elhunytak. Ugyanakkor a helyszíni szemle során számos hiányosságot is feltártak.

Az ügyben az országos tisztifőorvos soron kívüli közegészségügyi ellenőrzést rendelt el, a vizsgálat jelenleg is folyamatban van.

Hadházy Ákos közösségi oldalán úgy magyarázkodott: az igazság nem rémhírterjesztés. A politikus egyúttal azt is hozzátette: sok más felvétel is eljutott hozzá kórházakból, amelyeket a kegyelet és a jó ízlés nem enged megmutatni. Hadházy próbálta meggyőzni követőit arról, hogy nagy a baj.

Az egykori LMP-s társelnök állításait Pest megye kormánymegbízottja is cáfolta. Tarnai Richárd hozzátette:

ízléstelen, hogy Hadházy Ákos "halálkampánnyal" próbál politikai haszonra szert tenni.

Hadházy Ákost kerestük az ügy kapcsán, de ő a szokásos módon bújt ki a válaszadás alól.

Dömötör Csaba: A baloldalon már elérték a mélypontot

 

Nem tisztel sem élőt, sem holtat, sem emberi méltóságot - így reagált közösségi oldalán a Miniszterelnök Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba szerint még csak pár napja kezdődött az év, de a baloldalon már most elérték a mélypontot, és talán még annál is mélyebbre mentek.

Nem ez volt az egyetlen eset amikor Hadházy Ákos a kormány koronavírus elleni védekezését kritizálta. Decemberben a szekszárdi kórház Covid-osztályára próbált bejutni, a látogatási tilalom ellenére, de közösségi oldalán számtalan fotót oszt meg egyes kórházakról és az ellátásról is.

Kapcsolódó:

Gajdics Ottó: A hullaház bolondja

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Magyar-horvát infrastruktúra-fejlesztés

Fejleszteni kell a Magyarországot Horvátországgal összekötő infrastruktúrát, mert a határ menti együttműködés dinamikusabbá tétele elősegíti a gyors újraindítást - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Nagykanizsán. 2021. szeptember 28.

Az Országgyűlés folytatja munkáját

Az inflációról és az ellenzéki előválasztásról is beszéltek ellenzéki képviselők napirend előtt az Országgyűlésben. 2021. szeptember 28.

Megkapta Biden a harmadik oltást

Az amerikai TV társaságok kamerái előtt vette fel a harmadik, koronavírus elleni vakcinát az amerikai Egyesült Államok elnöke. 2021. szeptember 28.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!