2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Rékassy: kancellárok helyett szakértő vezetés kell a kórházaknak

Az egészségügyi közgazdász az ÁSZ által feltárt problémákra reagált a Hír TV-ben.

  • Rékassy: kancellárok helyett szakértő vezetés kell a kórházaknak

Egységes egészségügyi stratégiára lenne szükség Rékassy Balázs szerint ahhoz, hogy megszűnjenek az ellátórendszer évtizedes problémái. Az egészségügyi közgazdász Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: kórházi kancellárok helyett szakértő vezetői csapatra van szükség az egészségügyi intézmények élén, és az ÁSZ által most feltárt problémákat Nyugat-Európában már bevált módszerekkel orvosolná. Domokos László ÁSZ-elnök a Magyar Időknek számolt be arról, hogy ellenőrzésük során a szakrendelőknél rendszerszintű, hogy a vezetők nem tartották be a legalapvetőbb gazdálkodási szabályokat sem, a kórházaknál pedig néhol leltár sem készült egyes készletekről.

Én azt gondolom, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ már kvázi egy púp, egy teher sok esetben a kórházak vezetésében. Ha megtanulunk együtt dolgozni, akkor ez jól működhet, előbb említettem Nyugat-Európai példával. Nyugat-Európában az egészségügy nagyon sok helyen regionális alapon szerveződik, regionális alapon. Hiszek abban, hogy megbeszélhető, nemcsak egyszerű adminisztratív, és felülirányított rendszerekkel, hanem demokratikus megállapodások alapján, hogy hogyan biztosítható leghatékonyabban az egészségügyi ellátás - vázolta a szakember.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lázár János: Kezdődik az elmúlt évek legnagyobb rezsicsökkentése

Lázár János: Kezdődik az elmúlt évek legnagyobb rezsicsökkentése

Új időszámítás kezdődik március 1-jével a magyar közlekedésben: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre, a tarifarendszer változtatása több mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé, jobbá - mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!