2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Rékassy: kancellárok helyett szakértő vezetés kell a kórházaknak

Az egészségügyi közgazdász az ÁSZ által feltárt problémákra reagált a Hír TV-ben.

  • Rékassy: kancellárok helyett szakértő vezetés kell a kórházaknak

Egységes egészségügyi stratégiára lenne szükség Rékassy Balázs szerint ahhoz, hogy megszűnjenek az ellátórendszer évtizedes problémái. Az egészségügyi közgazdász Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: kórházi kancellárok helyett szakértő vezetői csapatra van szükség az egészségügyi intézmények élén, és az ÁSZ által most feltárt problémákat Nyugat-Európában már bevált módszerekkel orvosolná. Domokos László ÁSZ-elnök a Magyar Időknek számolt be arról, hogy ellenőrzésük során a szakrendelőknél rendszerszintű, hogy a vezetők nem tartották be a legalapvetőbb gazdálkodási szabályokat sem, a kórházaknál pedig néhol leltár sem készült egyes készletekről.

Én azt gondolom, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ már kvázi egy púp, egy teher sok esetben a kórházak vezetésében. Ha megtanulunk együtt dolgozni, akkor ez jól működhet, előbb említettem Nyugat-Európai példával. Nyugat-Európában az egészségügy nagyon sok helyen regionális alapon szerveződik, regionális alapon. Hiszek abban, hogy megbeszélhető, nemcsak egyszerű adminisztratív, és felülirányított rendszerekkel, hanem demokratikus megállapodások alapján, hogy hogyan biztosítható leghatékonyabban az egészségügyi ellátás - vázolta a szakember.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!