2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 23:30

Belföld

Reagált a szélsőliberális Molnár Áronnak teret biztosító gimnázium a kialakult botrányra + videó

Nyilatkozatban reagált a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium a szülők felháborodására, amiért egy pályaorientációs napon NoÁr, vagyis Molnár Áron radikális baloldali aktivista tartott előadást az intézményben. A keresztény kulturális akadémia elnöke úgy fogalmazott: a katolikus tanintézmények feladata a katolikus szellemiség megismertetése, és elmélyítése a diákokban.

  • Reagált a szélsőliberális Molnár Áronnak teret biztosító gimnázium a kialakult botrányra + videó

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy felháborodott szülők tájékoztatták a Mandinert arról, hogy egy pályaorientációs napon a radikális baloldali aktivista tartott előadást a diákoknak. A szülők nem számítottak arra, hogy egy keresztény szemléletű intézményben gyermekeik ilyen jellegű radikális eszmékkel találkoznak.

A disputa hagyományainak felelevenítése Pázmány óta a magyar keresztény értelmiség sajátja - írta a portálnak megküldött válaszában az intézmény.

A Ciszterci Iskolai Főhatóság vezetője azonban azt is hozzátette, hogy Noár meghívását azért sajnálja, mert közéleti tevékenysége, stílusa véleménye szerint nem az értelmiségi disputa hagyományait színesíti.

Pajor András atya, a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke a Napi Aktuálisban úgy fogalmazott, hogy a katolikus tanintézmények feladata a katolikus szellemiség megismertetése és elmélyítése a diákokban.

"Középiskolás fiatalokat én nem ismertetnék meg feltétlenül még a vélemények ütköztetése címszó alatt olyan szélsőliberális elvekkel, személyekkel, megnyilvánulásokkal, amelyek nekik egyébként a vízcsapból is folynak a divatban, az álkultúrában, az erkölcsi rend felbomlásában és a társadalmi közbeszédben is" - fogalmazott adásunkban a plébános.

Nyitókép: Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!