2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 11:00

Belföld

Reagált a szélsőliberális Molnár Áronnak teret biztosító gimnázium a kialakult botrányra + videó

Nyilatkozatban reagált a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium a szülők felháborodására, amiért egy pályaorientációs napon NoÁr, vagyis Molnár Áron radikális baloldali aktivista tartott előadást az intézményben. A keresztény kulturális akadémia elnöke úgy fogalmazott: a katolikus tanintézmények feladata a katolikus szellemiség megismertetése, és elmélyítése a diákokban.

  • Reagált a szélsőliberális Molnár Áronnak teret biztosító gimnázium a kialakult botrányra + videó

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy felháborodott szülők tájékoztatták a Mandinert arról, hogy egy pályaorientációs napon a radikális baloldali aktivista tartott előadást a diákoknak. A szülők nem számítottak arra, hogy egy keresztény szemléletű intézményben gyermekeik ilyen jellegű radikális eszmékkel találkoznak.

A disputa hagyományainak felelevenítése Pázmány óta a magyar keresztény értelmiség sajátja - írta a portálnak megküldött válaszában az intézmény.

A Ciszterci Iskolai Főhatóság vezetője azonban azt is hozzátette, hogy Noár meghívását azért sajnálja, mert közéleti tevékenysége, stílusa véleménye szerint nem az értelmiségi disputa hagyományait színesíti.

Pajor András atya, a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke a Napi Aktuálisban úgy fogalmazott, hogy a katolikus tanintézmények feladata a katolikus szellemiség megismertetése és elmélyítése a diákokban.

"Középiskolás fiatalokat én nem ismertetnék meg feltétlenül még a vélemények ütköztetése címszó alatt olyan szélsőliberális elvekkel, személyekkel, megnyilvánulásokkal, amelyek nekik egyébként a vízcsapból is folynak a divatban, az álkultúrában, az erkölcsi rend felbomlásában és a társadalmi közbeszédben is" - fogalmazott adásunkban a plébános.

Nyitókép: Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

„Ezt nem lehet feldolgozni” – 15 éve történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

„Ezt nem lehet feldolgozni” – 15 éve történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

A tatárszentgyörgyi romagyilkosságok 15 éve történtek. 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön felgyújtották egy roma család házát, két embert, egy 27 éves férfit és ötéves kisfiát agyonlőtték. Akkor egy olyan eseménysorozat vette kezdetét, amely az egész országot megrázta. A tragikus évforduló kapcsán vendégünk volt Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos.
Korányiék esete a 700 milliós „mikroadománnyal”

Korányiék esete a 700 milliós „mikroadománnyal”

Az elmúlt napokban megjelent videó új információkat kínál az Action for Democracy (A4D) tevékenységéről, valamint arról, hogy mekkora összegeket adományozott valójában Soros György a szervezetnek - számol be a Mandiner.
Ezért Sulyok Tamást jelölte a Fidesz-KDNP államfőnek - Orbán Viktor-interjú a rádióban + videó

Ezért Sulyok Tamást jelölte a Fidesz-KDNP államfőnek - Orbán Viktor-interjú a rádióban + videó

A tapasztalat, az alkotmány és a jogi ügyekben való jártasság, a nemzetközi jog ismerete, a politikai intézmények természetrajzának ismerete és az életút együtt, Sulyok Tamást rajzolták ki - így magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, hogy az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!