2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Akik a hazára voksoltak 11:00

Belföld

Rakonczay Gábor: Brutális hely az Antarktisz

44 napon át gyalogolt a mínusz 20 fokos hidegben, miközben csaknem százkilós szánt húzott maga után. Rakonczay Gábor sikeresen vette akadályokat, így ma ő az első magyar, aki gyalog, külső segítség nélkül teljesítette a 917 kilométeres távot a Déli-sarkhoz.

  • Rakonczay Gábor: Brutális hely az Antarktisz

Brutális hely az Antarktisz, még úgy is, hogy a nyári szezon közepén voltak ott, vagyis a leges legjobb időben, fogalmazott Rakonczay Gábor Magyarország élőben című műsorunkban. Az indulási pontnál mínusz 16, míg a sarokpontnál már csak mínusz 30 fok volt a hőmérséklet, de az igazi gondot a folyamatos szél jelenti.

„Az Antarktisznál a középpont felől áramlik ki a levegő az óceánpart felé, tehát végig egy negyed-, vagy erős szembeszélben mentünk. Leszámítva pár szélcsendes napot, ez olyan 40-60 kilométer per órás szembeszelet jelent, amiben a mínusz 20 fokot nem mínusz 20 foknak érzékeli a szervezet, hanem jóval lejjebbinek” – mutatott rá az extrém sportoló.

A Déli-sark „meghódítása” borzasztóan monoton és ingerszegény volt, de pont ez okozta a szépségét, mert nem csak egy sportteljesítmény, nem csak fizikálisan harcolja le magát az ember, hanem meg kell őriznie azt a „belső valamit”, ami végigvezeti őt a célig, emelte ki Rakonczay Gábor. 

További érdekességek az extrém sportteljesítményről a teljes beszélgetésben:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!