2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A színésznő

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Ragaszkodik az ellenzék a Horn sétány nevéhez

Meg kell változtatni a Horn Gyula sétány nevét - erről Sára Botond főispán döntött. A rendelkezést a Fővárosi Közgyűlésnek 30 napon belül végre kell hajtania. A döntés indoklásában az áll, hogy közterület nem viselheti olyan személy nevét, aki részt vett önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában. Az ellenzék azonban továbbra is ragaszkodik a Horn Sétány névhez.

  • Ragaszkodik az ellenzék a Horn sétány nevéhez

Na és? - Ezekkel a szavakkal ismerte be korábban a néhai Horn Gyula, a szocialisták volt miniszterelnöke, hogy karhatalmista pufajkás volt. Erről a Horn Gyuláról neveztek el sétányt a XIII. kerületben.

A közterület elnevezését a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti tagjai élesen bírálták. Azonban az ellenzék szinte hősként tekint az egykori politikusra.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egyenesen arra utalt, hogy hagyják figyelmen kívül a kormányhivatal rendelkezését.

A Fővárosi Közgyűlésnek nincs más lehetősége, kénytelen átnevezni a Horn Gyula sétányt – reagált a Mi Hazánk alelnöke.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Propagandaháború indult Magyarország ellen az Európai Parlamentben. A képviselők egy csoportja elkötelezett abban, hogy megalázza a magyar kormányt. Erről beszélt Frank Füredi a HírTV-nek a csütörtökön elfogadott magyarellenes határozatról, amely elvenné Magyarországtól a 2024-es uniós elnökséget.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!