2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Rablóbanda garázdálkodik Békésben?

Tucatjával lopják a szarvasmarhákat az észak-békési településeken. A megkárosított gazdák szerint szervezett rablóbanda működik csaknem egy éve a környéken. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, de eddig csak egy embert tartóztattak le.

A tolvajok éjszaka dolgoznak, megbontják, a kerítést, elkábítják a kutyát, majd az istállóból kivezetett állatokat teherautóra rakják. Van olyan gazda, akinek az összes tehenét elvitték. „Lopják a tehenet, a bikát, az üszőt, a kicsit, a nagyot, de van, ahol ugyanúgy birkát, máshol fát lopnak. Egy szervezett bandáról van szó” – panaszolja a Hír TV-nek Iványi Miklós gyomaendrődi gazda. „Tőlem is hat darabot vittek el. Egyesével nem vezethetik, mert az egyik bőg a másik után, azt egyben kellett kivinni. Oda pedig akkor tetemes mennyiségű ember kell, például a hat darabhoz legalább tíz” – teszi hozzá Kiss Zsolt.

Az öregszőlői Újlaky Szabolcs szerint is ugyanazok követhetik el a környékbeli lopásokat. Szerinte egy nagyon jó háttérszervezetnek kell működnie mögöttük, aki elintézi az átfülszámozásokat, a továbbértékesítést vagy a vágást. Úgy látja, ehhez már orvosi segítségre és vágóhídra is szükségük van. „Itt a mi vidékünkön 60-70 ezer forintos fizetésből élnek az emberek. És ez azért olyan nagy veszteség, mert 2-3, sőt tehén esetén 5 év, mire a befektetés igazából termőre fordul, és addig ezekből a fizetésekből spórolják meg az emberek a pénzüket, és mire ki tudnák belőle venni, akkora ellopják tőlük” – mondja.

Gyomaendrőd mellett Dévaványáról, Körösladányból, Örménykútról és Kardosról is loptak el állatokat, közel 100-at. A rendőrség – a gazdákkal és a polgárőrökkel összefogva – figyelőszolgálatot állított fel. „Nemcsak a rendőrségről, nemcsak a hivatalos szervekről van szó, hanem a civilekről, a gazdákról, a vadászokról és a mezőőrökről is, mindenkiről, aki érintett. A legékesebb példája lehet ennek Kardos és térsége, ahol fórumot szerveztek az érintettek, mindenki részt vett rajta. Pontosan megbeszélték, hogy a továbbiakban hogyan tudják megszervezni az értékek védelmét, azt, hogy állatok lopása a továbbiakban ne forduljon elő. Hála Istennek, amióta ez működik, azóta nem is történt ilyen bűncselekmény” – fogalmaz Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ügynek egyelőre egyetlen gyanúsítottja van. A 21 éves szarvasi fiatalember három szarvasmarhát lopott el egy békésszentandrási tanyáról a hatóságok szerint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!