2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Provinciális hőbörgőknek titulálja a magyarokat Kerpel-Fronius

Hír TV

2019. június 12., szerda 07:09

Provinciális országnak nevezi Magyarországot és provinciális hőbörgőnek titulálja a magyarokat a Momentum főpolgármester-jelöltje. Kerpel-Fronius Gábor 2016-ban a német fővárost ért merényletet követően közösségi oldalán azt írta, „imádom a sok jobboldali fotelhuszárt, akik a berlini merénylet után hisztérikusan migráns-simogatóznak, sorosoznak, ballibsiznek, úgy viselkednek, mintha a világ ért volna véget, vagy legalább is a Vörösmarty téren történt volna a merénylet”.

A momentumos jelölt hozzáteszi: könnyű innen a provinciáról, ahol igazából nem történik semmi, hőbörögni.

 

2016 decemberében egy terrorista egy elrabolt kamionnal nagy sebességgel behajtott a német főváros egyik karácsonyi vásárjának helyszínére. A támadásban 12-en meghaltak, több tucatnyian pedig megsebesültek.

Nem ez az első alkalom, amikor a Momentum jelöltje becsmérlően nyilatkozik.

Tavaly márciusban Kerpel-Fronius Gábor arról értekezett, hogy amikor Orbán Viktor kormányfő nem áll ki vitázni politikai ellenfeleivel, azzal egyúttal azt üzeni, „így is van az országban mintegy 3 millió droid, aki csak azért rá szavaz, mert ő azt mondja, hogy szavazzon rá, függetlenül attól, hogy ő mit mond”.

Egy éve nyáron pedig agyhalottnak nevezte Magyarországot Kerpel-Fronius Gábor. A közösségi oldalán Horvátország labdarúgó világbajnoki döntője után azt írta „mennyi gusztustalan és rasszista ismerősöm van” - utalva arra, hogy sok hozzászóló szerint a horvát válogatott volt a torna igazi győztese amiért csak egy kontinenstől kapott ki.

Hír TV