2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Próbaidőre bocsátották a tanárát bántalmazó diákot

Két év próbára bocsátották azt a 16 éves fiatalembert, aki a fóti gyermekotthonban támadt tanárára. A nevelő azt akarta megakadályozni, hogy a fiú a közösségi szobában cigarettázzon, mire a diák fellökte a tanárt, akinek megsérült a koponyája, és válla is zúzódott. A fiatal közfeladatot ellátó személy elleni erőszak vádjával állt a bíróság elé.

K. József a 15. születésnapján támadt rá nevelőjére a fóti gyermekközpontban. A fiú a villanytűzhelyről gyújtott volna rá. V. Mihály először figyelmeztette, később lefogta a kezét, mire a pszichés zavarokkal küzdő vádlott bepörgött: bútorokat borított fel, majd teljes erőből fellökte nevelőjét. Az ügyben a gyermekotthon igazgatója tett feljelentést közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt.

V. Mihály elmondta, nagyobb volt a megdöbbenés, mint a fájdalomérzet. Hozzátette, hogy a diák részéről rendszeresek voltak a hasonló dühkitörések. A sértett nevelő már nem dolgozik az intézményben. A diák többször bocsánatot kért már tőle, ezt tette a tárgyalóteremben is.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért szabadságvesztés jár a törvény szerint, de a fiatalkorú elkövetőkkel szemben a Btk. megengedő, K. József is megúszta két év próbaidővel. A Dunakeszi Járásbíróság pártfogói felügyelet alá helyezte a fiatalembert. „A fiatalkorúakkal szemben kiszabott büntetés alkalmazási célja elsősorban, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, a társadalom hasznos tagjává váljon” – mondta Kenese Attila, a Dunakeszi Járásbíróság tanácsvezető bírója.

Az elsőfokú ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!