2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Potyka bácsi jól emlékszik Molnár Zsoltra

Molnár Zsolt továbbra is tagadja, hogy köze lett volna bármelyik szélsőséges jobboldali csoportosuláshoz, ugyanakkor a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke az archív felvételek szerint hasonló öltözetben tüntetett Göncz Árpád ellen is, mint amilyen egyenruhát az akkori bőrfejűek viseltek. Porubszky István, az antibolsevista szövetség elnöke is emlékszik 1992-ből Molnár Zsoltra. A szkinhed kinézetű fiatalokkal akkor a Kossuth téren is tüntető Potyka bácsi szerint ugyan a politikus nem lépett be a szervezetbe, de több alkalommal is találkoztak.

1992. október 23-án, a Keleti pályaudvarra érkeztek azok a szkinhed kinézetű fiatalok, akik a férfi vezetésével később a Kossuth térre mentek, ahol kifütyülték Göncz Árpádot, majd a kemény mag átvonult az MTV-székház elé tüntetni. Bomberdzsekiben és kapucniban. Az archív felvételeken az MSZP-s Molnár Zsolt is ugyanazt a szürke, egyenkapucnit viselte. Az antibolsevista szövetség elnöke is emlékszik rá abból az időszakból. Szerinte a csoportjának tagjai nem voltak szkinhedek.

– Egy mérhetetlen szimpatikus és akkor megítélésem szerint egy nagyon jó jobboldali gondolkodású, illetve magyarul gondolkodó fiatalember volt, keresztényi múlttal, ahogy ő bemutatkozott, és nekem egy nagyon jó benyomást keltett annak idején – nyilatkozta a Hír TV-nek Porubszky István.

Molnár Zsolt viszont a Hír TV kérdésére úgy válaszolt, hogy soha életében nem látta Potyka bácsit.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke elismerte, hogy 1992-ben ő is ott volt a Kossuth téren, amikor kifütyülték Göncz Árpád volt köztársasági elnököt, majd az MTV-székház előtti tüntetésen is, de szélsőséges múltját továbbra is tagadja.

Egyértelmű nyilatkozatot vár az MSZP politikai szövetségesének számító Karácsony Gergely Molnár Zsolttól, aki szerint a szocialista politikus többször is félremagyarázta fiatalkori múltját. „Mindenkinek joga van fiatalon butaságokat csinálni, hogyha ezt később belátja. De szerintem hasznosabb lett volna, ha Molnár Zsolt ebben az ügyben nagyobb őszinteséggel válaszol a felmerülő kérdésekre, hiszen bárkinek meg lehet bocsátani 18 évesen a botlásait, azt kevésbé tudja elfogadni az ember, ha nem teljesen egyenesen nyilatkozik ezzel kapcsolatosan.”

Szanyi Tibort viszont hiába kérdezte a Hír TV arról, miként ad majd számot párttársa kétes szkinhedmúltjáról Brüsszelben. A szocialisták szókimondónak ismert EP-listavezetőjét a párt szóvivője, Kormos Kata fizikailag igyekezett védeni a Hír TV kérdései elől.

Az 1992-es októberi eseményeket a titkosszolgálatok is vizsgálták. Az erről készült jelentést húsz évre államtitokká minősítették. Információink szerint az ügy titokgazdája, az Alkotmányvédelmi Hivatal a dokumentum egyes részleteit pénteken megküldte a belügyminiszternek. Pintér Sándor a napokban dönt arról, hogy azt nyilvánosságra hozzák-e.

Mint arról korábban beszámoltunk, nem győzte meg Molnár Zsolt magyarázkodása az MSZP szövetségeseit. Bővebben >>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!