2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Portugál bankárt tüntetett ki Orbán Viktor

Magyarország portugáliai megítélésének javításáért a Magyar Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki Orbán Viktor Ricardo Espírito Santo Silva Salgadót, az egyik legnagyobb portugál bank alelnökét.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a bankár családja már a második világháború idején és 1956 után is segítséget nyújtott a menekülő magyaroknak. A bankelnök beszédében jelentette be, hogy idén szeptemberben az OTP és a Banco Espírito Santo Bank együttműködési megállapodást írt alá. Hozzátette: pénzintézetük továbbra is támogatni fogja Portugália és Magyarország fejlődését.

– A Magyarországra érkező portugál export tavaly több mint 30 százalékkal nőtt, és ez rendkívül jelentős. Ahogy a magyar termékek portugáliai exportja is nő, a portugál megszorító program ellenére is, amely erőszakkal tartja alacsonyan az importot – fogalmazott Salgado, hozzátéve: ennek ellenére nő a magyarországi import. „És hogy ez mitől függ? Az országok, a vállalkozók, a cégek közti kapcsolattól. Portugáliában most olyan külföldi cégekre van kereslet, amelyek hajlandók afrikai vagy latin-amerikai országokban tevékenykedni, hogy az ottani létesítményeinket használják. Együttműködünk francia és német cégekkel, és miért ne lehetne partnerséget kiépíteni magyar cégekkel is a világnak ebben a részében? Érdekes lenne” – tette hozzá bankár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!