2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Portik-ügy: munkacsoport vizsgálhatja a találkozó körülményeit

Külön munkacsoporttal vizsgálná az LMP a Laborc–Portik találkozó körülményeit. Az olajbűnözésből meggazdagodott vállalkozóval Szilvásy György akkori miniszter kérésére tárgyalt a kém-elhárítás volt vezére. Az elhangzottakról az előzetes letartóztatásban lévő Portikot egyelőre nem kérdezték a rendőrök.

Laborc Sándor az akkori titokminiszter, Szilvásy György kérésére vagy utasítására kétszer is asztalhoz ült 2008-ban az olajbűnözésből meggazdagodott vállalkozóval. A megbeszélésekről részletes jelentés nem készült, készültek viszont hangfelvételek, amelyek meg is maradtak. Az LMP a nemzetbiztonsági bizottságon belüli külön munkacsoportot hozna létre annak tisztázására, hogy mi dolga volt a kémelhárítás vezetőjének az olajügyekért évekig körözött Portik Tamással.

– A Portik–Laborc találkozó kapcsán tudomásunkra jutott információk-, valamint az Alkotmányvédelmi Hivatal tájékoztatói alapján azt lehet mondani, mióta a szolgálatok jogállami keretek között működnek ilyen súlyos üggyel én még nem találkoztam. Azért ilyen súlyos, mert alapjaiban fenyegeti, sőt megkérdőjelezi a szolgálatok jogszerű működését – jelentette ki a nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja, Mile Lajos.

Portik Tamás július óta előzetes letartóztatásban van. A rendőrség gyanúja szerint ő rendelte meg a '90-es évek második felében elkövetett alvilági leszámolásokat.


– A kihallgatásokon és azon kívül sem került szóba semmilyen formában sem az, hogy Portik Laborccal beszélt, vagy találkozott volna. Védencem hajlandó vallomást tenni abban az esetben, ha a gyanúsítás pontosításra kerül és tud védekezi. Portik Tamás a a szembesítést is vállalná, amennyiben valaki terhelő vallomást tenne ellene
– nyilatkozta a Hír TV-nek Portik védője, Bánáti Kristóf.

Laborc Sándort már meghallgatta a nemzetbiztonsági bizottság. A volt főigazgató – a hangfelvétel ellenére – tagadni próbált. Az LMP által javasolt munkacsoport 2013 elején tarthatja első ülését, összegző jelentését pedig a tervek szerint nyilvánosságra hozza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!