2023. 02. 01. Szerda Ignác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Portik Tamást is meghallgathatják

Portik Tamást és Szilvásy Györgyöt is meghallgathatja a Laborc–Portik-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság.

Portik Tamást is meghallgathatja a Laborc–Portik-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság, de sor kerülhet Szilvásy György volt titokminiszter és Laborc Sándor, az NBH volt főigazgatójának meghallgatására is.  Erről tájékoztatta a sajtót a testület elnöke. Mile Lajos azt is közölte, hogy olyanokat is meg kell hallgatniuk, akiket már meghallgattak korábban, de politikusok és közszereplők is lesznek köztük. A Hír TV helyszíni tudósítójának elmondása szerint a megjelenés nem kötelező az érintettek számára.

„Az, hogy Laborc Sándort újra meg kell hallgatni, egyáltalán nem kizárt. Esetlegesen Szilvásy Györgyöt is meg kell hallgatni, sőt az is felvetődött, hogy Portik Tamást sem lehet értelmetlen meghallgatni az ügyben, hiszen ő mégiscsak az egyik főszereplője ennek a históriának” – fogalmazott Mile Lajos.

Az albizottság elnöke úgy fogalmazott, hogy alulról fölfelé hallgatnák meg az embereket, vagyis az igazán „nagy nevek” a végére maradnak majd. Miután az albizottság kijelölte és kiegészítette a meghallgatandó személyek listáját, arról is döntött, hogy augusztus 27-én tartja következő ülését, ahol már meghallgatások is lesznek, alkalmanként három-három ember. Mile Lajos azt is közölte, hogy az iratbetekintés lehetőségét fenntartják.

Csampa Zsolt, a bizottság fideszes tagja azt közölte, hogy a bizottsági üléseknek nyilvánosnak kellene lenniük, erről ki fogják kérni az Alkotmányvédelmi Hivatal véleményét. A fideszes politikus azt is kivizsgáltatná, hogy MSZP-s képviselők valóban kaptak-e pénzt Portiktól, amire maga a vállalkozó utalt azokon a felvételeken, amik a találkozókról készültek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nyilvános a miniszterelnök vagyonnyilatkozata is

Nyilvános a miniszterelnök vagyonnyilatkozata is

Orbán Viktornak nincs nagy értékű ingósága, de tartozása sem - derült ki vagyonnyilatkozatából. Kövér László házelnöknek egyáltalán nincs tulajdonában ingatlan. Novák Katalin, államfőnek pedig 41 millió forint megtakarítása van, de a vagyoni helyzete nem változott.
Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Köddé vált Gyurcsány Ferenc vagyonának egy része, Hadházy Ákos Bécsben vásárolt ingatlant, de titkolja az állatklinikája bevételeit - ez derült ki az országgyűlési képviselők 2022-es bevallásaiból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!