2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Portik Tamást is meghallgathatják

Portik Tamást és Szilvásy Györgyöt is meghallgathatja a Laborc–Portik-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság.

Portik Tamást is meghallgathatja a Laborc–Portik-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság, de sor kerülhet Szilvásy György volt titokminiszter és Laborc Sándor, az NBH volt főigazgatójának meghallgatására is.  Erről tájékoztatta a sajtót a testület elnöke. Mile Lajos azt is közölte, hogy olyanokat is meg kell hallgatniuk, akiket már meghallgattak korábban, de politikusok és közszereplők is lesznek köztük. A Hír TV helyszíni tudósítójának elmondása szerint a megjelenés nem kötelező az érintettek számára.

„Az, hogy Laborc Sándort újra meg kell hallgatni, egyáltalán nem kizárt. Esetlegesen Szilvásy Györgyöt is meg kell hallgatni, sőt az is felvetődött, hogy Portik Tamást sem lehet értelmetlen meghallgatni az ügyben, hiszen ő mégiscsak az egyik főszereplője ennek a históriának” – fogalmazott Mile Lajos.

Az albizottság elnöke úgy fogalmazott, hogy alulról fölfelé hallgatnák meg az embereket, vagyis az igazán „nagy nevek” a végére maradnak majd. Miután az albizottság kijelölte és kiegészítette a meghallgatandó személyek listáját, arról is döntött, hogy augusztus 27-én tartja következő ülését, ahol már meghallgatások is lesznek, alkalmanként három-három ember. Mile Lajos azt is közölte, hogy az iratbetekintés lehetőségét fenntartják.

Csampa Zsolt, a bizottság fideszes tagja azt közölte, hogy a bizottsági üléseknek nyilvánosnak kellene lenniük, erről ki fogják kérni az Alkotmányvédelmi Hivatal véleményét. A fideszes politikus azt is kivizsgáltatná, hogy MSZP-s képviselők valóban kaptak-e pénzt Portiktól, amire maga a vállalkozó utalt azokon a felvételeken, amik a találkozókról készültek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!