2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Pontokba szedték, hogy mik a Sargentini-jelentés hazugságai

Pontokba szedte a Nézőpont Intézet, hogy szerintük miért állít valótlanságokat a Sargentini-jelentés. Az ezt bemutató eseményen a miniszterelnökség államtitkára arról beszélt, hogy kettős mércét alkalmaznak a magyar kormánnyal szemben Brüsszelben.

  • Pontokba szedték, hogy mik a Sargentini-jelentés hazugságai

A közigazgatási különbíróságok bevezetése az egyik olyan intézkedés amelyet élesen kritizál a Sargentini-jelentés. A Nézőpont Intézet tíz pontban összegezte, szerintük miért alaptalanok dokumentumban összegzett bírálatok. Az Intézet vezető elemzője szerint a jelentés tudatosan kettős mércét alkalmaz.

„Minden menedékkérő személynek az eljárása, szigorú törvény keretek közé van szorítva és a menedékkérők a kérelmük elbírálásáig állami ellátásban részesülnek. A spanyol 6 méteres határkerítés, vagy az olasz-francia határzár nem ütötte meg Sargentini asszony ingerküszöbét” – fejtette ki Lajtai Márk.

A Nézőpont Intézet vezetője szerint Sargentini jelentés, már a jövő évi európai parlamenti választási kampány része. Mráz Ágoston Sámuel szerint egy új politikai erőegyensúly fog kialakulni a következő választás után az Európai Unióban.

„Minden eszközt be fognak vetni, azokkal szemben akik a többség által támogatott politikai programot képviselik. A Sargentini jelentés is erről szól. Egy politikai nyomásgyakorlási eszközről van szó, ami csupán azt a célt szolgálja, hogy a régi elit, amelyik az Európai Parlamenti többségét jelenleg kiteszi, nyomást gyakoroljon Magyarországra és ez által a Magyarország által vezetett és a Magyarország által képviselt kereszténydemokrata közösségre” – így a Nézőpont Intézet igazgatója.

A Miniszterelnökség államtitkára az eseményen arról beszélt: évek óta tart Magyarországgal szembeni nyomásgyakorlás.

„A kettős mérce bemutatása is érvelésünk fő gerincét alkotja, és beismerik, hogy itt is ott is vizsgálódnánk, akkor ugyanilyen katalógust összetudnánk állítani bármelyik másik tagállamról. Itt az a lényeg, hogy hogyan akarom rendezni a mátrixot, hogyan akarom, manipulálva egy 38 oldalas jelentéssé összehozni, de végén akkor is azt mondják, hogy elfogadhatatlan a Fidesz migrációs politikája. Tehát kibújik a szög a zsákból előbb-utóbb” – fejtette ki az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, Varga Judit.

Varga Judit azt is hozzátette, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztetettek az Európai Parlamenti képviselőivel a jelentés tartalmáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Német aranyérem a magyarországi Eb-n

Német aranyérem a magyarországi Eb-n

A német válogatott nyerte a Magyarországon rendezett U17-es labdarúgó Európa-bajnokságot, mivel a döntőben gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel legyőzte a francia csapatot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Propagandaháború indult Magyarország ellen az Európai Parlamentben. A képviselők egy csoportja elkötelezett abban, hogy megalázza a magyar kormányt. Erről beszélt Frank Füredi a HírTV-nek a csütörtökön elfogadott magyarellenes határozatról, amely elvenné Magyarországtól a 2024-es uniós elnökséget.
Árvízvédelmi kiképzés

Árvízvédelmi kiképzés

Új szintre emeli az árvízvédelmet Budapest Kormányhivatala. 500 önkéntest képeztek ki, akiket a jövőben bevethetnek. A katasztrófavédelem szerint fontos hangsúlyt fektetni ezekre a gyakorlatokra, ugyanis Budapest első számú veszélyeztető tényezője az árvíz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!