2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Pontokba szedték, hogy mik a Sargentini-jelentés hazugságai

Pontokba szedte a Nézőpont Intézet, hogy szerintük miért állít valótlanságokat a Sargentini-jelentés. Az ezt bemutató eseményen a miniszterelnökség államtitkára arról beszélt, hogy kettős mércét alkalmaznak a magyar kormánnyal szemben Brüsszelben.

  • Pontokba szedték, hogy mik a Sargentini-jelentés hazugságai

A közigazgatási különbíróságok bevezetése az egyik olyan intézkedés amelyet élesen kritizál a Sargentini-jelentés. A Nézőpont Intézet tíz pontban összegezte, szerintük miért alaptalanok dokumentumban összegzett bírálatok. Az Intézet vezető elemzője szerint a jelentés tudatosan kettős mércét alkalmaz.

„Minden menedékkérő személynek az eljárása, szigorú törvény keretek közé van szorítva és a menedékkérők a kérelmük elbírálásáig állami ellátásban részesülnek. A spanyol 6 méteres határkerítés, vagy az olasz-francia határzár nem ütötte meg Sargentini asszony ingerküszöbét” – fejtette ki Lajtai Márk.

A Nézőpont Intézet vezetője szerint Sargentini jelentés, már a jövő évi európai parlamenti választási kampány része. Mráz Ágoston Sámuel szerint egy új politikai erőegyensúly fog kialakulni a következő választás után az Európai Unióban.

„Minden eszközt be fognak vetni, azokkal szemben akik a többség által támogatott politikai programot képviselik. A Sargentini jelentés is erről szól. Egy politikai nyomásgyakorlási eszközről van szó, ami csupán azt a célt szolgálja, hogy a régi elit, amelyik az Európai Parlamenti többségét jelenleg kiteszi, nyomást gyakoroljon Magyarországra és ez által a Magyarország által vezetett és a Magyarország által képviselt kereszténydemokrata közösségre” – így a Nézőpont Intézet igazgatója.

A Miniszterelnökség államtitkára az eseményen arról beszélt: évek óta tart Magyarországgal szembeni nyomásgyakorlás.

„A kettős mérce bemutatása is érvelésünk fő gerincét alkotja, és beismerik, hogy itt is ott is vizsgálódnánk, akkor ugyanilyen katalógust összetudnánk állítani bármelyik másik tagállamról. Itt az a lényeg, hogy hogyan akarom rendezni a mátrixot, hogyan akarom, manipulálva egy 38 oldalas jelentéssé összehozni, de végén akkor is azt mondják, hogy elfogadhatatlan a Fidesz migrációs politikája. Tehát kibújik a szög a zsákból előbb-utóbb” – fejtette ki az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, Varga Judit.

Varga Judit azt is hozzátette, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztetettek az Európai Parlamenti képviselőivel a jelentés tartalmáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!