2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Pollreisz Balázs lett az ellenzéki polgármesterjelölt Győrben

2019. december 4., szerda 21:36

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke lett a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje - jelentették be a pártok képviselői. A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt lemondott a posztról. A korábbi ellenzéki jelöltet a DK-s Glázer Tímeát a Borkai-felvételekről kérdeztük volna, válasz helyett feljelentéssel fenyegette meg a HírTV-t.

"Pollreisz Balázs az ellenzék közös jelöltje, a Demokratikus Koalíció őt és a kampányát mindenben támogatni fogja"

A szocialisták, a DK, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik is támogatásáról biztosította a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjét, az MSZP helyi szervezetének elnökét.

"A magyar szocialista párt minden támogatást, minden segítséget megad Pollreisz Balázsnak és megad a győri ellenzéki egységnek"

- fogalmazott Tóth Bertalan az MSZP elnöke.

Pollreisz Balázs azt mondta: azért vállalta el a jelöltséget, mert a civil jelöltek nem merték.

"Azzal a feltétellel vállaltam el, hogy nem pártoskodunk, most itt vannak az ellenzéki pártok képviselői, és mint pártok elmondta mindegyik párt vezetője, hogy támogat engem, és együtt indulunk ebbe a csatába, de mostantól kezdve, mi a győriek csapata vagyunk, mi a győrieket kívánjuk képviselni"

- hangoztatta Győr ellenzéki polgármesterjelöltje. 

Pollreisz Balázs volt a Borkai Zsolt elleni tüntetés egyik szónoka október 12-én. Bár október 13-án a győriek újraválasztották Borkait, de a politikus azóta lemondott a tisztségéről és a Fideszből is kilépett. Az ügyben nyomozás indult, majd zsarolás gyanúja miatt előállították Póczik József volt válogatott labdarúgót, egykori DK-s politikust. Póczik 2014-ben a Gyurcsány-párt színeiben indult az önkormányzati választáson, 2015-ben pedig megyei alelnök lett. Póczik József egyébként együtt focizott korábban Glázer Róberttel, aki a Borkai DK-s kihívójának, Glázer Tímeának a testvére.

A DK győri szervezetének elnöke, a múlt héten még arról beszélt, hogy készen áll az újbóli megmérettetésre. Azonban miután kapcsolatba hozták a Borkai üggyel, Póczik István meggyanúsítása után alig egy héttel visszalépett a jelöltségtől.

"Sajnos egészségügyi állapotom nem olyan, hogy tudjak indulni, kezelésekre és orvosi vizsgálatokra járok, ez viszont egy nagyon kemény, komoly kampány lesz, ami egy teljes embert vesz igénybe, és én felelősséget érzek a győriekért, a városomért, és nem mertem ebben így elindulni, ebben az állapotban, de Pollreisz Balázst természetesen mindenben támogatom és segítem"

- mondta Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke.

Glázer Tímeát kérdeztük a Borkai Zsoltról nyilvánosságra került felvételekről is, de a DK-s politikus válasz helyett feljelentéssel fenyegette meg a Hír Televíziót.

HírTV