2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Polgárőrök segítik az időseket

Sok helyen polgárőrök segítik az időseket, azzal, hogy elintézik a bevásárlást illetve beszerzik nekik a gyógyszereket. A koronavírus járvány ellenére sokan töltik szabadidejüket a friss levegőn. Szakértők szerint fontos, hogy otthon se hagyjuk abba a sportolást. A budapesti játszótereket viszont lezárták.

  • Polgárőrök segítik az időseket

Polgárőrök segítik Érden az időseket a járvány idején. Imre Bácsinak például a gyógyszereit szállították házhoz. De ha kell be is vásárolnak, a segítséget online lehet kérni.

Az érdi polgárőrség folyamatosan egyeztet az önkormányzattal, hogy miben tudnának segíteni. A városi polgárőr egyesület elnöke arról beszélt, hogy az intézményeket is biztosítják. Macsotay Tibor tájékoztatása szerint jelenleg 44 idős ember élelmiszerellátásában segítenek, de ez a szám folyamatosan nő.

Elhagyott játékmotor egy budapesti játszótéren, lakat a kapun és egy felirat ami a járványveszélyre figyelmeztet. A fővárosi operatív törzs számos intézkedést hozott a koronavírus miatt. Ezek közé tartozik például az, hogy bezárták a fővárosi játszótereket.

A Római-parton azonban sokan sétáltak szerdán, gyerekekkel, kutyákkal. Volt aki testmozgásra használta szabadidejét, többen futottak illetve bicikliztek. Bár a fitness termek bezártak a járvány miatt, de egy általunk megkérdezett edző azt tanácsolta, hogy otthon se hagyjuk abba a sportolást.

Bár több ember is sétált a Duna-parton, ez a környékbeli büfé mégis üresen állt. A tulajdonos jelentős visszaesésre számít.

Az operatív törzs döntése szerint 3 óra után után csak az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és drogériák tarthatnak nyitva.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!