2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vörös narkó 03:00

Belföld

Plakátokon mondanak köszönetet a magyaroknak

Országos plakátkampánnyal mond köszönetet a magyaroknak a német követség, valamint a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara azért, hogy 25 évvel ezelőtt megnyitották az NDK-s menekültek előtt az osztrák határt. Ezzel ugyanis jelentősen hozzájárultak a berlini fal leomlásához, majd Németország újraegyesítéséhez. Németország magyarországi nagykövete a Hír TV-nek úgy fogalmazott: az akkori magyar kormány és a magyar lakosság tiszteletben tartotta több ezer NDK-s polgár szabadság utáni vágyát.

Egy Skoda lépte át a határt 1989. szeptember 11-én Sopronnál. Az autóban egy keletnémet család ült, a gyerekek kíváncsian tekintgettek ki az ablakon. Ezzel a fotóval emlékezett meg a német nagykövetség arról, hogy 25 éve a magyar kormány megnyitotta a határt Ausztria felé az NDK-s menekülteknek.

„Ennek a napnak, 1989. szeptember 11-nek nagy emocionális jelentősége van nekünk, németeknek. Az akkori magyar kormány és a magyar lakosság ugyanis tiszteletben tartotta több ezer NDK-s polgár szabadság utáni vágyát, és megadta nekik a lehetőséget, hogy Ausztrián keresztül az NSZK-ba juthassanak. Ennek alkalmából ma kifejezzük tiszteletünket ez előtt a bátor tett előtt, és köszönetet mondunk minden magyarnak, akik tetteikkel segítették azt” – mondta a Hír TV-nek Lieselore Cyrus nagykövet.

A határnyitást a Magyar Televízió Hét című műsorában jelentette be az akkori külügyminiszter, Horn Gyula. A vasfüggöny után néhány hónappal lebontották a berlini falat, egy év múlva pedig Németország újraegyesült. Németország hálája jeléül plakátokon és molinókon mond köszönetet a magyaroknak Budapesten és hat másik városban. A kampányt a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara támogatja.

„Azok a német cégek, akik Magyarországon itt vannak, szeretnek itt lenni, és ahogy lehet is látni, ezek nagyjában bővítenek. És azzal is segítenek, hogy visszaforgatják a nyereségüket, és ezzel tovább bővítik a jelenlétüket. És azt sem szabad elfelejteni, hogy tudomásunk szerint több mint 20 milliárd eurós befektetési volumennel a német invesztíció Magyarországon igencsak az élén áll” – fogalmazott Dale A. Martin, a kamara elnöke.

A Hír TV-nek arra a kérdésére, hogy 25 évvel a határnyitás után milyennek látja a magyar demokrácia helyzetét, a kamarai elnök annyit mondott: hullámok mindig vannak, de azok nem mindenkit érintenek egyformán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Ismét botrányos jelenetek zajlottak Magyar Péter országjárása során. Ezúttal egy tatabányai étterem és kávézó előtt őrjöngtek a hívei. Öt aktivista szeretett volna a teraszon leülni, de - állításuk szerint - ezt a személyzet megtiltotta nekik, mert a Tisza Párt kitűzőjét viselték. Az étterem üzemeltetője szerint ez nem igaz, csupán annyi történt, hogy a teraszon lévő asztalok foglaltak voltak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!