2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Pintér egymilliárdos támogatást ígér a polgárőrségnek

2013. március 23., szombat 16:18, frissítve: szombat 16:19

Egymilliárd forintra nő a polgárőrség támogatása a mostani 750 millióról – jelentette ki a Polgárőr Szövetség konferenciáján Pintér Sándor belügyminiszter.

Pintér Sándor emlékeztetett: a polgárőrök először az első Orbán-kormány idején kaptak állami támogatást. A tárcavezető köszönetet mondott a szövetség tagjainak a múlt heti hóviharban nyújtott segítségért. Azt mondta: ahol a gépek már nem tudtak segíteni, ott lapátokkal kellett az elakadt autókat kiszabadítani. A bűnmegelőzés érdekében száz településen mintaprogramot indítanak, az időseknek pedig pánik-riasztórendszer kiépítését tervezik, hogy baj esetén a rendőrök vagy a polgárőrök rövid időn belül segítséget nyújthassanak.

„1998-ban az első központi támogatást a Polgárőr Szövetség az én belügyminiszterségem idején kapta, ez 70 millió forint volt. Aztán emelkedett ez az összeg. Jelen pillanatban 750 milliárd forintnál tartunk. Én az ígéretemet be fogom váltani, és 2014-ben 1 milliárd forinttal fogja a Belügyminisztérium támogatni a Polgárőr Szövetségnek a munkáját” – fogalmazott Pintér Sándor tárcavezető.

Forrás: Hír TV