2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Pintér egymilliárdos támogatást ígér a polgárőrségnek

Egymilliárd forintra nő a polgárőrség támogatása a mostani 750 millióról – jelentette ki a Polgárőr Szövetség konferenciáján Pintér Sándor belügyminiszter.

Pintér Sándor emlékeztetett: a polgárőrök először az első Orbán-kormány idején kaptak állami támogatást. A tárcavezető köszönetet mondott a szövetség tagjainak a múlt heti hóviharban nyújtott segítségért. Azt mondta: ahol a gépek már nem tudtak segíteni, ott lapátokkal kellett az elakadt autókat kiszabadítani. A bűnmegelőzés érdekében száz településen mintaprogramot indítanak, az időseknek pedig pánik-riasztórendszer kiépítését tervezik, hogy baj esetén a rendőrök vagy a polgárőrök rövid időn belül segítséget nyújthassanak.

„1998-ban az első központi támogatást a Polgárőr Szövetség az én belügyminiszterségem idején kapta, ez 70 millió forint volt. Aztán emelkedett ez az összeg. Jelen pillanatban 750 milliárd forintnál tartunk. Én az ígéretemet be fogom váltani, és 2014-ben 1 milliárd forinttal fogja a Belügyminisztérium támogatni a Polgárőr Szövetségnek a munkáját” – fogalmazott Pintér Sándor tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!