2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

PestiSrácok: Újabb ingatlanmutyi Kispesten

A PestiSrácok.hu információi szerint hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azután, hogy nyilvánosságra került, Gajda Péter kispesti polgármester egyik barátja gyanúsan kedvező áron jutott hozzá egy telekhez a XIX. kerületben.

  • PestiSrácok: Újabb ingatlanmutyi Kispesten

Hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy újabb kispesti mutyigyanús botrányban – derült ki az ORFK PestiSrácoknak küldött válaszából. Az ügyben hetekkel ezelőtt Tényi István tett feljelentést, aki a hatóságoknak leírta – idézve a Magyar Nemzet ide vonatkozó cikkét -, hogy Kispesten nemcsak az önkormányzati szereplők jártak jól, hiszen Gajda Péter polgármester ismerősei, közeli barátai is telekhez jutottak a XIX. kerületben. Az Ady Endre úti Csinszka kertet 2005-ben adta el az önkormányzat, amikor Gajda Péter alpolgármester volt, 2010-ben pedig már kerületvezetőként vághatta át a szalagot az avatáskor.

Érdekes módon a kertben felépülő házban lett lakása Gajda Péter édesanyjának is, valamint a polgármester feleségének legjobb barátnője is itt nyitott szépségszalont. Annak tulajdonosa, P. Sz. és párja, R. I. a napilap szerint szívélyes kapcsolatot ápol Gajdáékkal, erre sok közös fotó is utal. R. I. jutányosan, mintegy 35 ezer forintos négyzetméteráron jutott hozzá egy Benczúr utcai telekhez. A telek R. I. cégéé, a Lux Vasdom Kft.-é lett kikiáltási áron, negyvenmillió forintért

– írta a napilapra hivatkozva Tényi, hozzátéve, hogy a Benczúr utcai telken azóta már újépítésű társasházak állnak.

Emellett a Magyar Nemzet szerint Gajda barátja lecsapott egy olyan ingatlanra is, amely a kispesti városházával szemben található. Az Árpád utcai, rossz állapotú családi házat 2018-ban, nyílt versenytárgyaláson vásárolta meg a Lux Vasdom Kft., az ingatlant azóta sem hasznosították, jelenleg is romosan várja sorsát. Ezt a házat és a telket is majdnem kikiáltási áron, 32 millió forintért vihette el Gajda Péter jó barátja. A Benczúr utcai telek adásvételi szerződésén, valamint az Árpád utcai ingatlan szerződésén is Gajda Péter és közeli barátja, R. I. aláírása szerepel. Érdekes a Kossuth Lajos utca 5–7. szám alatt található ingatlan története is, ahol a kispesti vagyonkezelő vezetőjének, Kránitz Krisztián édesanyjának is van lakása – emelte ki a lap és Tényi István, aki feljelentésében hozzátette,

ezt a kispesti hangfelvételeken az „arabként” emlegetett R. W. vette meg, és az általa alapított Triad Real Estate Kft.-be apportálta, majd a telken új építésű társasházat húzott fel a cég. A társasház kezelője Lackner Csaba cége. A hangfelvételeken egyébként pont Lackner mesélte, hogy a polgármester és Kránitz is akart lakást szerezni ebben a társasházban, végül a kerületvezető bosszúságára „Krinyó” volt a gyorsabb kettejük közül.

A Lackner-hangfelvételen csak Mr. Negyven Százaléknak nevezett, a kispesti vagyonkezelőt irányító Kránitz Krisztián ügyvédje ingatlanszerzése után is vizsgálódnak, de egy bejelentés alapján azt is vizsgálják, hogy Lackner zsebre tehetett-e kétmillió forintot a kerület egyik terének felújításából. A Magyar Nemzet birtokába egyébként több olyan számla is került, amelyek azt bizonyíthatják, hogy a kispesti közbeszerzéseken induló cégek úgy szereznek extraprofitot, hogy túlárazzák a munkákat, a szálak pedig a szocialista érdekkörökben futnak össze. Lackner Csaba egy olyan esetről is beszélt a felvételeken, hogy vélhetően a szocialista polgármesternek, Gajda Péternek is kellett pénzt visszaosztania, majd az is kiderült, hogy Kránitz Krisztián azzal haragíthatta magára a szocialistákat, hogy nem osztott nekik vissza a pénzekből. A két hűtlen kezelés-gyanús ügy mellett okirathamisítás, kábítószer birtoklás és gazdasági vesztegetés gyanúja miatt nyomoz még a rendőrség, míg a NAV a költségvetési csalást vizsgálja a kispesti szocialista botrányban.

A kispesti szocialistákról az első kép- és hangfelvételek október elején kerültek nyilvánosságra a Magyar Nemzetnek és a Hír TV-nek köszönhetően.

PestiSrácok

KAPCSOLÓDÓ:

Újabb korrupciógyanús ingatlanügy a kispesti önkormányzatnál

Budapesti srácok: Tovább dagad a kispesti ingatlanbotrány

Gyűlnek az ingatlanmutyik a kispesti polgármester körül

Origo: A kispesti szocialista vállalkozó, aki a korrupciós botrány mögött áll

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!