2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Pert bukott a józsefvárosi önkormányzat

Győzelemként éli meg a bukást a Pikó András vezette józsefvárosi önkormányzat. A bíróság ítéletét finoman szólva is sajátosan értelmezi a VIII. kerület ellenzéki vezetése.

  • Pert bukott a józsefvárosi önkormányzat

Jogtalanul kapott a közétkeztetés ügyében 50 millió forintos bírságot – ezt kürtölte világgá a józsefvárosi önkormányzat. Csakhogy a Közbeszerzési Hatóság szerint valótlanságot állít az önkormányzat, az összes jogsértés megállt a bíróság előtt.

Éppen egy évvel ezelőtt, 2020 júniusában kezdődött a történet, amikor Pikó András józsefvárosi polgármester a vészhelyzetet kihasználva megszüntette a korábbi közétkeztetési szolgáltató szerződését a kerületben, és az Eurest-re bízta a szolgáltatást. A Közbeszerzési Döntőbizottság elmarasztalta ezért a kerületet, és 50 millió forintos bírsággal sújtotta. Mellesleg az új szolgáltatót is megbírságolta–- az Eurest-re rájárt a rúd, ezekben a napokban a NÉBIH ellenőrzésén is megbukott.

„A sajtóban megjelenő híresztelésekkel ellentétben valótlan, hogy jogtalanul bírságolta meg a józsefvárosi önkormányzatot a Közbeszerzési Döntőbizottság. A Fővárosi Törvényszék nem vitatta a Döntőbizottság által korábban megállapított, a közbeszerzési törvénybe ütköző hat jogsértés meglétét, új eljárás lefolytatására csak a bírság mértéke és a szerződés semmissége tekintetében kötelezi a Döntőbizottságot az ítélet – ráadásul a bíróság az ügy folytatásaként kiírt nyílt eljárással kapcsolatos keresetet elutasította. Mindezek alapján a józsefvárosi önkormányzat mindegyik, közétkeztetési tárgyú eljárása a bíróság jogerős ítéletben is kimondottan törvényellenes volt” – írta az esetről a Közbeszerzési Hatóság. Az s kiderült, hogy az önkormányzat az ítéletek alapján köteles megtéríteni a Közbeszerzési Döntőbizottság perköltségeit is.

Tehát a Fővárosi Törvényszék az önkormányzat keresetét érdemben elutasította, és a Döntőbizottság jogsértést megállapító döntését törvényesnek minősítette. A Törvényszék csak és kizárólag az önkormányzat terhére kiszabott bírság és a szerződés semmisségét megállapító rendelkezés tekintetében rendelt el új eljárást az első, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás ügyében. Ami a lényeg, a pervesztes józsefvárosi önkormányzat jogsértéseket követett el, és újabb eljárás elé nézhet.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!